Hirdetés

2021.09.22. 08:00

Rehabilitáció és erőfejlesztés nem csak profiknak

A sportolók számára a sérülések utáni megfelelő rehabilitáció legalább olyan fontos, mint a jól sikerült műtét vagy az egyéb elvégzett gyógykezelés.

A Sport & Balance szakemberei a szabadidős sportolók mellett rendszeresen segítik a profi versenyzők felépülését is a közösen elvégzett munkával. A magyar válogatott és Dunaszerdahely labdarúgója, Kalmár Zsolt is közéjük tartozik. A játékos az Európa-bajnokságról is lemaradt a térdsérülése miatt, ám közeledik a visszatérése.

„Zsolt felépülése remekül halad, a téli alapozást mindenképpen a csapattal szeretné elkezdeni, jó úton járunk a cél felé” − mondta Gál Bence, aki rehabilitációs és erőnléti edzésekkel foglalkozik a Sport & Balance-ban. Az ETO egykori labdarúgója tíz éve dolgozik a sportolók mellett olyanokkal is, akiknek csak a hobbijuk a mozgás.

„Megtiszteltetés, amikor a profik is minket választanak, hiszen a legtöbb klubnál vannak saját szakemberek ezekre a területekre. Óriási felelősség velük foglalkozni, hiszen ők ebből élnek. Számomra a legnagyobb büszkeség és öröm az, hogy megtisztelnek a bizalmukkal, de ugyanezt mondhatom el bárkivel kapcsolatban, aki úgy érzi, hogy az én segítségemmel lesz biztos és gyors a teljes felépülése. Természetesen más a rehabilitáció folyamata az élsportolókkal és más a hobbistákkal. A legfontosabb különbség a ráfordított idő, hiszen a profi − akinek ez a munkája − a gyógytornát majd az erősítést is mindennap el tudja velünk végezni, másoknak erre kevesebb ideje jut. Ehhez kell alkalmazkodnunk” − folytatta a szakember, majd arról is beszélt, hogy többen évek óta vele dolgoznak, hiszen nemcsak a felépülési szakaszban jártak hozzá, hanem később, amikor az erőnlétüket szerették volna fejleszteni.

„Kalmár Zsolt mellett az olimpikon kenus lányok − Balla Virág és Takács Kincső − is végeznek velem speciális edzéseket, de a vívóktól kezdve a kézilabdázókig vannak olyan sportolók, akik a mi közös munkánkban hisznek. Az erőnléti felkészítésnél az állapotfelmérés után sportágspecifikus programot állítunk össze, és eszerint végezzük az edzéseket. Mi nem konditerem vagyunk több száz géppel, itt kifejezetten a célt szolgáló modern felszerelések, eszközök vannak. Minden területen felkészült szakemberek segítenek bárkit, aki hozzánk fordul” − tette hozzá Gál Bence.

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában