Hirdetés

2024.07.09. 10:20

Szakmunkás pozíciók, amelyekkel Mezőkövesden és környékbeli városok álláskínálataiban is találkozhatsz!

A képzett szakmunkások a munkaerőpiac fontos szereplői, akik tevékenykedésükkel számos vállalat számára teremtenek értékeket. Nem csoda, hogy a cégek folyamatosan keresik ezen munkaerőt, többek között Mezőkövesden és a környékbeli városokban, településeken is. Következzen néhány a gyakran hirdetett szakmunkás pozíciókból!

PR cikk

.

Forrás: Freepik.com

Gépkezelő

A gépkezelői pozíciók az elhelyezkedési lehetőségek széles skáláját kínálják, főként a gyártás és termelés területén belül. A munkakör betöltésére Mezőkövesden és környékén is rendszeresen toboroznak szakmunkásokat, amint azt a régió álláspiacával foglalkozó mezőkövesdi portál, a MezokvesdAllas.hu kínálata is megerősíti: https://mezokovesdallas.hu/allasok/szakmunka.

Itt elsősorban különböző CNC gépkezelői pozíciók kerültek eddig meghirdetésre, beleértve a CNC marós, esztergályos és forgácsoló állásokat is. Az említett módszerekkel a CNC gépkezelők különböző anyagok (pl. fém, műanyag stb.) precíz megmunkálását végzik. Ehhez programozzák és beállítják ezen gépeket, valamint felügyelik a gyártási folyamat egészét.

Az ilyesfajta pozíciók nagy szakértelmet igényelnek, így az esélyes megpályázásukhoz elengedhetetlen a szakirányú végzettség, illetve a műszaki rajzok olvasásának és értelmezésének képessége. A személyes kvalitásokat illetően pedig precizitásra, pontosságra és kiváló problémamegoldó képességekre van szükség az eredményes helytálláshoz.

Autószerelő

Az autószerelői pozíció szintén a gyakran hirdetett szakmunkák sorát erősíti, hisz a használatban lévő gépjárművek száma folyamatosan növekszik, így a szerelési és javítási igények is fokozottak. Többnyire műhelyek, szervízek és autókereskedések hirdetik ezen lehetőségeket.

A feladatok meglehetősen széles halmazt fednek le, magában foglalva a hibadiagnosztikát, a teljeskörű szervízelést és javítást, valamint a gépjárművek műszaki vizsgára történő felkészítését. De ezenkívül a mindennapi teendők részét képezheti a műszaki állapotfelmérés, az időszakszerű karbantartási munkák (pl. téli-nyári gumicsere) és a szervizeléssel, ügyfelekkel kapcsolatos dokumentációk vezetése is.

A pozíció esélyes megpályázásához valamennyi esetben autószerelői végzettségre és a szakmában szerzett jártasságra van szükség. Utóbbinak mértéke eltérő lehet, hiányszakmáról lévén szó, sok esetben pályakezdők jelentkezését is várják a munkáltatók. Mindemellett pedig a B kategóriás jogosítvány, a felelősségteljes hozzáállás és a munkára való nagyfokú igényesség is rendszerint helyet kap az elvárások listájában.

Asztalos

Az asztalos szakemberek szintén jó esélyekkel böngészhetik az álláskínálatot, hisz megkerülhetetlen szereplői a faiparnak. Jellemzően bútorkészítés vagy már meglévő bútorok felújítása céljából toboroznak asztalosokat, de az sem ritka, hogy építészeti elemek vagy különböző fastruktúrák (pl. teraszok, kültéri bútorok) gyártását kapják feladatul.

A szakmai végzettség természetesen esetükben is alapvető követelmény, ami mellett a kiemelkedő kézügyesség, a műszaki érzék és a rajzkészség is fontos feltétel lehet. Sőt, akár a CNC gépkezelői végzettség is megjelenhet az elvárások listájában, bár erre többnyire csak előnyként tekintenek a munkáltatók, nem kötelező előírásként. Ami pedig a személyes kvalitásokat illeti, főként a pontosság, a megbízhatóság és a csapatban való együttműködés képessége számít kiemelt jelentőségű szempontnak. (x)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában