PR-cikk

2024.01.11. 17:05

Melyik évszakban legyen az esküvő?

A legtöbb boldogító igen a nyári hónapokban hangzik el, de ez nem jelenti azt, hogy csak ez az időszak lehet alkalmas Számotokra is. Vegyük sorra, mire számíthattok az egyes évszakokban!

Kisalföld.hu

Tavasz

A tavasz a megújulás és a szerelem évszaka, ez az időszak lehet a legjobb, ha elbűvöl Titeket a zöldellő természet szépsége és szeretnétek, ha a hőmérséklet is épp kellemes lenne. A tavaszi esküvő előnyei közé tartozik, hogy sokféle virág közül választhattok a dekorációhoz és a csokorhoz, és az is, hogy a fotók garantáltan gyönyörűek lesznek a színes háttérben.

Viszont a tavasz hónapjaiban változékony lehet az időjárás, és esőre is számítanotok kell, ezért ha szabadtéri esküvőt terveztek, jó, ha van B-tervetek is, ez lehet például egy elegáns rendezvénysátor. A tavasz másik kihívása, hogy sokan allergiásak lehetnek a pollenre, vagyis külön figyelnetek kell arra, hogy az esemény mindenkinek komfortos legyen.

Nyár

A nyár a pezsgésről és a kalandról szól, ez lehet az ideális évszak, ha csupa vidámsággal szeretnétek körülvenni Magatokat a nagy napon. Nyáron rengeteg lehetőség van a helyszínválasztásra és bátran lehet szabadtéri szertartásban gondolkodni, sőt, a nagy napot akár egy hosszabb kikapcsolódással is egybe lehet kötni.

Ám ezekben a hónapokban megterhelő lehet a hőség, ezért gondoskodnotok kell a megfelelő árnyékolásról és hidratálásról. Tudnotok kell azt is, hogy a főszezonban minden egy kicsit drágább és a szolgáltatók is elfoglaltabbak, mint az év többi szakában, ezért érdemes időben lefoglalni a helyszínt, fotóst, zenekart, dekoratőrt.

Ősz

Az ősz a harmónia és a romantika évszaka, ez való Nektek, ha a meleg színeket és a hangulatos estéket kedvelitek. Az őszi esküvő előnyei közé tartozik, hogy a természet csodálatos díszletet biztosít és be lehet csempészni a programba az évszak kínálta lehetőségeket, például a szüreti hangulatot és a borozást.

Az évszak kihívása, hogy az időjárás hűvösebb és szelesebb lehet, így mindenképp gondoskodjatok megfelelő öltözékről, akár néhány takaróval is érdemes készülni a fázósabb vendégeknek. Figyeljetek arra is, hogy ősszel rövidebbek a napok, ezért okosan kell megterveznetek a fényképezést és az időbeosztást.

 

Tél

Télen a csillogásé és a meghittségé a főszerep, ez lehet a tökéletes időszak Számotokra, ha a havas táj szépségére és egy kis gyertyafényes romantikára vágytok. Az évszak különleges hangulatot teremt az esküvőhöz, a hópelyhekkel, a jégvirágokkal és a csillagszórókkal, ráadásul a költségvetésnek is kedvez, ha ezekre a kevésbé népszerű hónapokra terveztek.

 

Ugyanakkor télen a hideg és a csapadék megnehezítheti az utazást, ami a szervezést illetően azt jelenti, hogy külön figyelmet érdemel a szállítás és a legjobb, ha a szállás helyben van. Ne feledjétek, hogy az ünnepek miatt sokan elfoglaltak lehetnek a tél közepén, ezért érdemes időben kiosztani a meghívókat.

Végül egy kis segítség a helyszíndilemmához. Arra már gondoltatok, hogy az esküvő egy kastélyban is lehetne? A Fenyőharaszt kastélyszálló minden évszakban páratlan szépségű, ezért csak ajánlani tudjuk, ha Pest megyében kerestek esküvőhelyszínt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában