PR-cikk

2023.09.26. 16:27

Faktoring – A vállalkozások legjobb barátja

A vállalkozások számára pénzügyi stabilitás és növekedés elérésének egyik kulcsfontosságú eszköze a faktoring. Ez a pénzügyi megoldás nem csupán a likviditási problémákat oldja meg, hanem hatékony eszköz lehet a kintlévőségek kezelésében és a kockázatok csökkentésében. Lássuk, miért is nevezhetjük a faktoringot a vállalkozások legjobb barátjának.

Kisalföld.hu

Fotó: Magnetfaktor.hu

A faktoring lényege, hogy a vállalkozásoknak a halasztott fizetési határidővel eladott termékek vagy szolgáltatások ellenértékének megfizetését nem kell megvárniuk, hanem egy faktorcégtől - előre meghatározott díjért cserébe -, a számlakiállítás napján megkapják az összeget. Ez likviditást biztosít a vállalkozás számára, ami különösen fontos, amikor a számlák fizetési határideje 30, 60 vagy akár 120 napos.

Pénz a lehető leggyorsabb módon

A faktoring egyik legnagyobb előnye, hogy azonnal pénzt teremt a vállalkozásnak. Az ügymenet rendkívül gyors, akár néhány munkanap alatt megköthető a szerződés, és finanszíroztathatjuk az élő számlákat. A szolgáltatás emellett rendkívül rugalmas, a cég mindenkori pénzigényéhez alakítható, - így, ha likvidebb időszakát éli a vállalkozás, átmenetileg akár szüneteltehető is az együttműködés. A likviditás előnye mellett pedig akár csökkenthetőek a pénzügyi kockázatok is, mivel létezik olyan konstrukció, amelyben a faktorcég vállalja a vevők nemfizetésének a kockázatát.

A faktoring a vállalkozásoknak nemcsak azonnali pénzügyi stabilitást, hanem rugalmasságot is nyújt a növekedés terén. Az extra likviditás lehetőséget teremt új projektek finanszírozására, beruházásokra vagy éppen a vállalkozás bővítésére. Így a faktoring nem csupán a rövid távú pénzügyi problémák megoldásában játszik szerepet, hanem hosszú távon is elősegítheti a vállalkozás növekedését.

Bármilyen vállalkozásnak kiváló lehetőség

Fontos kiemelni, hogy a faktoring nem csak a nagyvállalatok kiváltsága. A kis- és középvállalkozások, de még újonnan alakuló, friss cégek számára is lehetőséget teremt arra, hogy a likviditási nehézségeiket leküzdjék és a pénzügyi terheiket könnyítsék. Az olyan faktoring cégek, mint például a MagNet Faktor rugalmasak és alkalmazkodnak a vállalkozások egyedi igényeihez.

A faktoring jelen gazdasági környezetben tehát kifejezetten hasznos lehet és sokszor jó alternatívája vagy éppen kiegészítője a hitelnek. Válasszuk vállalkozásunk számára a legjobb pénzügyi megoldást!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában