hirdetés

2021.11.25. 10:11

Hol találhatóak megbízható szakemberek az építkezéshez?

Ha valaki nem találja a meglévő ingatlanok között azt, amire igazán vágyik, létrehozhatja a saját álomotthonát. A házépítés legfőbb előnye, hogy olyan ingatlan hozható létre, mely teljesen megfelel a tulajdonos elképzeléseinek és igényeinek. Azonban az építkezés során feltétlenül szükséges a megfelelő tájékozottság. Mutatjuk, hogy milyen lépésekből áll a házépítés, és azt is eláruljuk, hogy hol találhatóak megbízható szakemberek.

 

Fotó: freepik

Milyen lépésekből áll a házépítés?

Az építkezés minden egyes lépése rendkívül fontos, és gondos körültekintést igényel. Természetesen az első lépés minden egyes új építésű ingatlan esetében a földvásárlás. A legjobb telek megtalálása mellett, annak rendberakására, például a fák eltávolítására és a talaj kiegyenlítésére is sort kell keríteni. Ezt követően a terveket kell elkészíteni, valamint be kell szerezni a különféle engedélyeket. Ha mindent sikerült beszerezni, akkor megkezdődhetnek a munkálatok a telken. Elkezdődhet az alapásás, a betonöntés és a különféle földmunkálat. Ezután következik a ház vázának létrehozása, a falak téglával is vakolattal való ellátása, valamint a padló kiegyenlítése és a burkolattal való ellátása. Ha elkészült a szerkezetkész állapot, következhet a külső elemek telepítése. Ezalatt értjük a falak lefestését, a nyílászárók felszerelését és a tető elkészítését. Ha mindez megvan, akkor sor kerülhet a víz- és a villanyszerelésre. Ha már van víz és villany az ingatlanban, akkor következhet a belső kialakítás, vagyis a szigetelés, a gipszkartonozás és minden alapvető elem hozzáadása. Végül pedig következik a tereprendezés, a terasz és a kocsibejáró kialakítása. Ha minden elkészült, akkor már csak a takarításra és a szükséges ellenőrzések elvégzésére kell sort keríteni. A költségek számításakor érdemes némi tartalékot is képezni a váratlan kiadások fedezésére.

A Wilio oldalán megbízható szakemberek találhatóak

Természetesen a házépítéshez kellő tapasztalattal és szaktudással rendelkező, profi szakemberekre van szükség. Sajnos manapság egyre nehezebb ilyen szakembereket találni. Az ismerősi körben való kérdezősködés és az interneten való keresgélés ritkán jár sikerrel. Szerencsére a Wilio megkönnyíti ezt a feladatot. Az oldalán több ezer megbízható szakember található, akik kiváló referenciamunkákkal rendelkeznek. Ráadásul az ország egész területén használható ez a szolgáltatás, így mindenki könnyedén megtalálhatja a hozzá legközelebb lévő, kellő szaktudással rendelkező szolgáltatót. Használható a www.wilio.hu honlapon keresztül, valamint applikáció segítségével is. Utóbbi gyorsan és könnyen letölthető az App Store, a Google Play és az AppGallery felületéről. Ráadásul a Wilio szolgáltatása minden megbízó számára díjmentesen igénybe vehető. A megfelelő szakemberek megtalálása csupán néhány percet vesz igénybe. A döntést megkönnyíti, hogy a szakemberek felületén a korábbi megbízók által adott, őszinte értékelések is találhatóak. A Wilio a profi szakembereinek köszönhetően nagy mértékben hozzájárul a gondtalan építkezéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában