Ország-világ

2015.05.21. 18:32

Új buszpályaudvart avattak Móron

Új buszpályaudvart avattak csütörtökön, Móron, uniós források felhasználásával, mintegy 500 millió forintból valósították meg a beruházást, amely a buszpályaudvaron kívül elektronikus utastájékoztató rendszert, illetve új buszöblöket és utasvárókat foglal magában a járási székhelyen, és további nyolc településen.

Az ünnepélyes avatóünnepségen Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte: kilenc település összefogásával - Mór mellett Bodajk, Balinka, Csákberény, Isztimér, Kincsesbánya, Magyaralmás, Pusztavám és Söréd – valósultak meg a közösségi közlekedéssel kapcsolatos fejlesztések. Fontosnak nevezte a beruházást, mert Mórról 23 településre indulnak buszok és tanítási napokon akár 170 járat is megfordul majd az új pályaudvaron.

Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány igyekszik meghallani az emberek igényeit és ennek megfelelően próbálja versenyképessé tenni a közösségi közlekedést. Sok a tennivaló, hiszen a busz- és vonatközlekedést, illetve a menetrendeket úgy kell összehangolni, hogy a lehető leginkább kiszolgálják az utazóközönség igényeit – mondta.

Fenyves Péter (Fidesz-KDNP) a Fejér megyei város polgármestere Mór és a térség fejlődése szempontjából emblematikusnak nevezte a beruházást, amely szerinte azt is mutatja, hogy az emberek által befizetett adóforintok jó helyre kerültek. Megemlítette, hogy a fejlesztés összefogás nélkül nem valósulhatott volna meg.

Törő Gábor kormánypárti országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy a buszpályaudvar ügye 1994 óta folyamatosan téma volt Mór város közéletében. Többszöri próbálkozást követően sikerült forrást találni az új létesítményre, amely az egész kistérség közösségi közlekedését alapvetően és jó irányba változtatja meg – tette hozzá.

Molnár Tamás a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (KDRFÜ) ügyvezető igazgatója közölte, hogy Mór és konzorciumi partnerei a korábban tartaléklistára tett projektre mintegy 400 millió forintot nyertek el 2014 márciusában a Közép-dunántúli Operatív Programban. Az alapkövet január végén tették le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában