Ország-világ

2019.04.23. 22:56

Gyász! Meghalt az ismert német színésznő

Hatvanéves pályafutása alatt a csupán 160 centiméter magas Hannelore Elsner mintegy 200 szerepet játszott el.

MTI

Rövid betegség után 76 éves korában meghalt Hannelore Elsner német színésznő - közölte a család ügyvédje.


A mintegy 200 film és tévéfilm, -sorozat, köztük A felügyelőnő című népszerű német krimisorozat címszereplőjénél súlyos betegséget állapítottak meg a közelmúltban - közölte az ügyvéd részletek ismertetése nélkül. Hannelore Elsner vasárnap hunyt el.


Az 1942-ben született Elsnert Németországban a második világháború utáni német film egyik leghíresebb színésznőjeként ismerték.


"Hannelore Elsner mindenkinél jobban meghatározta a német mozit és filmet. A német filmipar nagy veszteséget szenvedett" - mondta Martin Moszkowicz, a Constantin Film német produkciós és filmforgalmazó cég vezetője.


Hatvanéves pályafutása alatt a csupán 160 centiméter magas Elsner mintegy 200 szerepet játszott el. Első díját, a német filmszakma Aranykameráját 29 éves kapta meg Csehov Ivanov című darabjában Szása szerepének alakításáért.


1961-ben kezdett el filmezni, a televíziózásban az 1994 és 2006 között futott A felügyelőnő című sorozatban volt a legsikeresebb. Utolsó filmjét a Kirschbluten & Damonen című filmdrámát idén mutatták be Németországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában