Voks 24

2024.05.16. 13:55

Orbán Viktor: mostantól kétszeres erővel, egymagunk kell harcolnunk (videó)

A miniszterelnök a közösségi oldalán tett közzé bejegyzést, amelyben a Robert Fico, szlovák miniszterelnök ellen szerdán elkövetett fegyveres merénylet kapcsán üzent. „Minden eddiginél nagyobb jelentősége lett az európai választásnak. Véget kell vetni az erőszaknak! El kell mennünk és a békére kell szavaznunk június 9-én!”– hangsúlyozta a kormányfő, aki Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond országjáró kampánykörútjának kecskeméti állomásán 2024. május 16-án

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor miniszterelnök, ahol tárgyalt a város polgármesterével, Szemereyné Pataki Klaudiával, majd a szlovák miniszterelnök elleni merényletről is beszélt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

A kecskeméti választókkal beszélgetve a Fidesz elnöke kitért arra: a szlovákiai választást követő kormányváltással Szlovákia elindult a békepártisághoz vezető úton.

Ez nagy segítség volt Magyarország számára. Most ezt a folyamatot akasztották meg, lőtték keresztbe – írta a Facebook-oldalán a kormányfő. 

A szlovák miniszterelnök ellen egy baloldali aktivista merényletet követett el. A legfontosabb hónapokban Robert Fico kiesett a munkából

– emlékeztetett a Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen szerdán elkövetett merényletre. 

Bizakodunk a felépülésében, de ma egyedül kell küzdenünk a békéért. Mostantól kétszeres erővel, egymagunk kell harcolnunk. Minden eddiginél nagyobb jelentősége lett az európai választásnak. Véget kell vetni az erőszaknak! El kell mennünk és a békére kell szavaznunk június 9-én!

– hangsúlyozta közösségi oldalán Orbán Viktor. 

A miniszterelnök Soltvadkerten is járt:

Menczer Tamás: csak mi, magyarok vagyunk erre képesek!

Két békepárti miniszterelnök volt az Európai Unióban, Orbán Viktor és Robert Fico, de a szlovák miniszterelnök kórházban van és az életéért küzd, így csak egy akcióképes békepárti miniszterelnök maradt, aki meg tudja védeni a békét, őt Orbán Viktornak hívják – mondta a Facebookon csütörtökön közzétett videójában a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

Menczer Tamás azt mondta, két feladatunk van, miután Szlovákia miniszterelnökére a nyílt utcán ötször rálőttek. Az egyik, hogy lélekben és imáinkban ott legyünk Robert Ficoval, a családjával, és a Szlovákia minden polgárával nagyon drukkolunk neki.

A másik feladatnak azt nevezte, hogy küzdjünk Robert Fico helyett is. „Küzdjünk kétszeres erővel, küzdjünk sokszoros erővel és védjük meg a békét.”

A kormánypárti politikus hangsúlyozta azt is, hogy menjünk el június 1-jén a Békemenetre, június 9-én pedig szavazni. Mint fogalmazott ezzel „védjük meg Magyarország békéjét, mondjunk igent a békére”.

Úgy vélte, „mi erre képesek vagyunk, igazából csak mi magyarok vagyunk, erre a feladatra képesek”. Ez tehát a feladatunk június 9-én, megvédeni Magyarországot – ismételte – és igent mondani a békére – mondta Menczer Tamás.

 Orbán Viktor a Partiumba látogat

Június elején Orbán Viktor miniszterelnök a Partiumba látogat és részt vesz RMDSZ kampányában, ezzel érzékeltetve, hogy nemcsak a székelyföldi magyarság az, amely számíthat az együttműködésre és a támogatásra – közölte Lázár János építési és közlekedési miniszter csütörtökön Nagyváradon a Cseke Attila szenátorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Bihar megyei szervezetének elnökével tartott sajtótájékoztatón.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában