Bevándorláspolitika

2024.01.24. 23:28

Zsigmond Barna Pál: Brüsszelnek még csak szándékában sem áll megvédeni Európa határait az illegális migrációtól

Brüsszelnek még csak szándékában sem áll megvédeni Európa határait az illegális migrációtól – írta szerdai Facebook-bejegyzésében Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára, aki elkeserítőnek tartja, hogy az európai határvédelemért felelős szerv, a Frontex vezetője szerint nem lehet feltartóztatni a bevándorlást.

MW

Afrikából Európába igyekvő, csónakon érkező illegális bevándorlók a Kanári-szigetekhez tartozó Tenerifén fekvő Los Cristianos kikötőjében 2024. január 10-én

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Ramon De La Rocha

Az államtitkár a bejegyzésében abszurdnak nevezte, hogy miközben az európai határvédelemért felelős hivatalos szerv feladata az lenne, hogy megvédje Európát az illegálisan érkező migránsok tömegétől, a Frontex igazgatója úgy nyilatkozott a Welt am Sonntag nevű német lapnak, hogy „semmi sem tartóztathatja fel az embereket a határok átlépésében, se fal, se kerítés, se tenger, se folyó”.

Zsigmond Barna Pál „elkeserítőnek” tartja, hogy az elviekben az európai határok megvédéséért felelős vezető ennyire alkalmatlannak gondolja a saját maga által vezetett hatóságot arra, hogy megvédje Európa határait a bevándorlástól.

Szerinte ugyanakkor a „következetes magyar bevándorláspolitika” működik, Magyarország nem hagyta, hogy „bevándorlóországgá” tegyék.

Megépítettük a kerítést, fenntartjuk a határvédelmet, bevezettük a jogi határzárat, elutasítjuk Brüsszel bevándorláspárti politikáját, ellenezzük az Európát elárasztó illegális migránsok szétosztását, betelepítését és a migránsgettók létrehozását

– rögzítette, hangsúlyozva, hogy

a kormány ezután is kiáll Magyarország szuverenitásáért és a határok védelméért.

Az államtitkár úgy véli: ha Brüsszel is véget vetne a bevándorláspárti politikának, akkor „se falon, se kerítésen, se tengeren, se folyón” nem tudnának átjönni az illegálisan érkező migránsok. Szerinte azonban Brüsszel mostani vezetése és a baloldal „elkötelezett a Soros-terv végrehajtása mellett”, és a napokban tett újabb brüsszeli nyilatkozat világított rá arra is, hogy a Magyarország ellen indított politikai támadások egyik fő oka a magyar bevándorláspolitika.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában