HEROE-adománygyűjtés

2023.12.20. 08:26

Rádiók fogtak össze a daganatos beteg gyermekekért

A kórházakban is történhetnek csodák – hirdette meg november végén a Helyi Rádiók Országos Egyesülete (HEROE) és a Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete, amikor elindították azt az országos kampányt, amelyben célul tűzték ki, hogy 10 millió forintot gyűjtenek a daganatos betegséggel küzdő gyermekek mindennapjainak megsegítésére.

MW

Papp Klaudia, a Helyi Rádiók Országos Egyesületének főtitkára, Dr. Kriván Gergely, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke (középen), és Ürge Dezső, a Helyi Rádiók Országos Egyesületének elnöke

Forrás: HEROE

A kéthetes kampány sikerrel zárult, a HEROE elnöke, Ürge Dezső 2023. december 19-én adta át a rádióhallgatók adományaiból összegyűjtött 10 millió forintról kiállított csekket Kriván Gergely főorvosnak, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnökének – ismerteti közleményében a Helyi Rádiók Országos Egyesülete. 

A rádióhallgatók adománya az ország nyolc pontján működő Magyar Gyermekonkológiai Hálózat kórházaihoz jut el, és olyan életmentő eszközöket tudnak beszerezni, amelyekkel megkönnyítik a kis harcosok küzdelmét a betegséggel.

A kampányhoz 107 rádió és 18 internetes adó csatlakozott, így a kezdeményezés az egész országon átívelt. A gyűjtés szakmai partnere a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat volt.

A HEROE megköszönte a rádióhallgatóknak a segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában