Egy igazi magyar hős

2023.09.19. 07:30

A barlangi mentőszolgálat orvosával készített interjút Menczer Tamás (videó)

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat tagjai a dél-törökországi 1040 méter mély Morca-barlangból mentették ki Mark Dickey neves amerikai barlangászt, aki gyomorvérzés miatt súlyos, életveszélyes állapotba került.

MW

Zádor Zsófia, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat orvosa, a Törökországban sikeres mentést végrehajtó magyar orvosokból és barlangi mentőkből álló csapat tagja beszél a fogadásukon a Liszt Ferenc-repülőtéren 2023. szeptember 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A mentőakcióban kulcsszerepet játszott Zádor Zsófia.

A barlangi mentőszolgálat orvosával, aki civilben is szenvedélyes barlangász, Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára készített interjút.

Nézzetek és hallgassatok meg egy igazi magyar hőst! A törökországi barlangban, 1000 méteres mélységben életet mentő Zádor Zsófia doktornővel megtiszteltetés volt beszélgetni. Köszönet neki és a Magyar Barlangi Mentőszolgálat teljes csapatának!

– írta Menczer Tamás a Facebook-oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában