Lehetőségek

2023.08.07. 13:04

Tiborcz István szerint nem lehet az olcsó turisztikai vonzerő szinonimája Budapest

Budapest ennél sokkal nagyobb potenciával bír – mondta Tiborcz István Octogonnak adott interjújában. A BDPST Group cégcsoport tulajdonosa szerint Budapest által egy olyan érték van a birtokunkban, amit néha úgy tűnik, nem akarunk észrevenni és nem tudjuk igazán értékelni. A vállalkozó úgy véli: ha nem tudjuk az épített örökségünket megőrizni, akkor Budapest az egyik legnagyobb vonzerejét veszíti el.

MW

Tiborcz István szerint Budapest nem lehet az olcsó turisztikai célpont szinonímája

Forrás: Magyar Nemzet

Budapest ne az olcsó turisztikai vonzerő szinonimája legyen, mert ez a város sokkal többre hivatott ennél

 – idézte Tiborcz István Octogonnak adott interjúját a Magyar Nemzet. A BDPST Group cégcsoport tulajdonosa szerint Budapest által egy olyan érték van a birtokunkban, amit néha úgy tűnik, nem akarunk észrevenni és nem tudjuk igazán értékelni.
Mint Tiborcz fogalmazott, 

ha ezt az egyszerűség kedvéért lefordítom a számok nyelvére, kiderül, hogy Budapesten az ötcsillagos szállodák átlagárai még Pozsony és Prága hasonló szintű szolgáltatásaitól is messze vannak, nemhogy a bécsiekétől. 

Aztán feltette a kérdést, hogyan lehetséges, hogy Budapest ennyire alulértékelt? Mint fogalmazott, hiába a pazar természeti adottság, hiába a teljesen unikális épített örökség, ezek turisztikai vonzerőnek még nem elegendőek.

Budapest ugyanis ma még nem képes a magasabb minőségi elvárással érkező vendégek igényeit kielégíteni.

A vállalkozó az interjúban kiemelte:

Világmárkákat árusító üzletek, egyenletesen magas minőségű kulturális kínálat, egymással is versengő, nemzetközileg is jegyzett éttermek tucatjai, négy- és ötcsillagos szállodák. Nyilván nagyon jó az is, hogy az angol legénybúcsús turisták tömegei a VII. kerületben vonulnak éjszakánként A-ból B-be, de nem ennek kéne a szolgáltatási paletta meghatározó elemének lennie. Ez a város ennél sokkal nagyobb potenciával bír.

Meg kell találni a helyes arányt Budapesten 

Tiborcz István szerint meg kell találnunk a helyes arányt, és világos stratégiával kell rendelkeznünk a tekintetben, hogy 

melyek a hátizsákos-legénybúcsús turistákat kiszolgáló részek, és meg kell határozni, hogy melyek lesznek azok a városrészek, amelyek az igényesebb, nagyobb turisztikai potenciállal bíró vendégeket szolgálják ki éttermekkel, üzletekkel, kulturális attrakciókkal. 

Hozzátette: a BDPST szakértői stábja ezt az elemzést már elvégezte, s ez az elemzés a stratégia alkotásuk fontos fonalvezetője. Hozzátette, szállodafejlesztéseiknek csak egy eleme maga az épület, ennél sokkal komplexebben gondolkodnak.

Olyan városi hub-ok létrehozásában vagyunk érdekeltek, ahová nem csupán a turistákat akarjuk becsalogatni, mert az nekünk nem elégséges, hogy a vendég megszáll egy-két éjszakára, aztán megy Isten hírével.

Mint Tiborcz fogalmazott, 

a mi elképzeléseink szerint a szállodáink, klubjaink a vendéglátás és a fogyasztás közösségi központjaivá válnak, ahol mindenki – legyen turista vagy helyi lakos – igényei szerint válogathat a széles szolgáltatási palettáról.

Az összefoglaló folytatása a Magyar Nemzet, a teljes interjú az Octogon oldalán érhető el!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában