Eszközpark

2023.08.28. 20:13

Százhetven új ügyeleti gépjárművet kapott az Országos Mentőszolgálat

Az alapellátási ügyeletet szolgáló járműveket az OMSZ ügyeleti szolgálata Budaörsön vette át.

MW

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője (b2), Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára (b3), Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója (b4) és Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese (b5) az OMSZ alapellátási ügyeletéhez beszerzett 170 új, 130 lóerős, hibridmotorú gépjármű ünnepélyes átadásán a Magyar Suzuki Zrt. budaörsi telephelyén 2023. augusztus 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Az ünnepélyes átadáson Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára kiemelte, hogy az új ügyeleti rendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket, Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom-Esztergom és Békés vármegyékben eddig több mint 120 ezer órányi ügyelet alatt 110 ezer beteget láttak el.

Teljes mértékben jól lett kalibrálva az új ügyeleti rendszer, jól lettek megtervezve az ügyeleti pontok, az orvosok száma, az ellátás mértéke. Nem lett sorban állás, nem kell várakozni, hanem ügyeleti időben el tudják látni a betegeket az orvosok

– húzta alá az államtitkár.

RÉTVÁRI Bence
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára beszédet mond az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) alapellátási ügyeletéhez beszerzett 170 új, 130 lóerős, hibridmotorú gépjármű ünnepélyes átadásán a Magyar Suzuki Zrt. budaörsi telephelyén 2023. augusztus 28-án
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

 Rétvári Bence hangsúlyozta, hogy

az új ügyeleti rendszer azért is a betegek érdekét szolgálja, mert sokkal biztosabb az ellátás, a korábban eltérő ügyeleti szolgáltatók helyett az Országos Mentőszolgálat egységes tevékenységet nyújt, és az orvosok számára is kiszámítható.

A kormányzati forrásból megvalósult mostani 2 milliárd forintos fejlesztés fontos előrelépés az ügyeleti rendszerben, a jövő évre elfogadott költségvetésben pedig az egészségügyi soron 425 milliárd forinttal több szerepel 

– mondta, kiemelve, hogy 

ebből a többletből lesz fedezet arra, hogy ez a jobb színvonalú, magasabb óradíjakkal, jobb autókkal, jobb informatikai háttérrel, jobb felszereltséggel működő ellátás biztosított legyen mindenki számára.

 Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója felidézte, hogy februártól kezdték el az új ügyeleti rendszert működtetni, hónapról hónapra új vármegyéket kapcsolnak be, és több mint százezer beteg kapott már ellátást ebben a rendszerben.

A stabil rendszer működéséhez az eszközök is hozzájárulnak

– mutatott rá, hozzátéve,

hogy az autók mellett olyan új orvostechnikai eszközöket is beszereznek, amelyekkel az országban egységesen mindenhol ugyanolyan magas színvonalú ellátást fognak tudni nyújtani.

A főigazgató kiemelten

felhívta a figyelmet az 1830-as ügyeleti számra, amely a klasszikus ügyeleti feladatok esetében hívható, tehát a nem sürgős-életveszélyes állapotú betegek számára jelent segítséget.

Csató Gábor kitért arra is, hogy a következő időszakban újabb három vármegyét, Jász-Nagykun-Szolnokot, Veszprémet és Baranyát kapcsolják be a rendszerbe.

CSATÓ Gábor
Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója beszédet mond az OMSZ alapellátási ügyeletéhez beszerzett 170 új hibridmotorú gépjármű ünnepélyes átadásán a Magyar Suzuki Zrt. budaörsi telephelyén 2023. augusztus 28-án
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

Az új autókat bemutatva elmondta azt is, hogy a gépjárművek 130 lóerős, hibridmotorú autók.

CSATÓ Gábor; GYÕRFI Pál; KRISZTIÁN Róbert; RÉTVÁRI Bence
Csató Gábor, az Országos Mentszolgálat (OMSZ) főigazgatója (b2), Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese (b3), Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára (b4) és Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője (b5) az OMSZ alapellátási ügyeletéhez beszerzett 170 új gépjármű ünnepélyes átadásán a Magyar Suzuki Zrt. budaörsi telephelyén 2023. augusztus 28-án
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

Az MTI kérdésére hozzátette, hogy a tavaly átadott 22 és a most átadott 170 autóval - 100 Suzuki Vitara és 70 Suzuki S-Cross gépjárművel - összesen 192 autó segíti az OMSZ ügyeleti szolgálatának munkáját, így minden járásba jut jármű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában