Ukrán válság

2023.06.11. 17:38

Egy ukrán portál szerint az átadott kárpátaljai hadifoglyokat propagandacélokra akarják használni

Ukrán hadifoglyokkal készülnek sajtótájékoztatóra Magyarországon, ahol várhatóan bírálni fogják Ukrajnát, és köszönetet mondanak az orosz ortodox egyháznak, amely állítólag segített átadni őket a magyar félnek– hívta fel a figyelmet az RBC ukrán portál cikkére a Mandiner.

MW

Illusztráció/Ukrán katonák egységüknek az orosz erők által ostromlott kelet-ukrajnai Bahmut térségében lévő állásukban 2023. március 17-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Maria Senovilla

Az ukrán portál hozzáteszi, hogy az Oroszországból való kitoloncolás kötelező feltétele volt egy nyilvános sajtótájékoztató, ahol a foglyoknak el kell mesélniük, hogy állítólag hogyan mobilizálták őket, és milyen rossz körülmények között harcoltak. Az RBC szerint Oroszország az állítólagos kárpátaljai szeparatizmus képzeletbeli problémáinak aktualizálása érdekében az úgynevezett magyarkártya kijátszását is tervezi – írja a Mandiner.

Semjén Zsolt a Mandiner megkeresésére elmondta:

A tizenegy kárpátaljai Magyarországon már nem hadifogoly, hanem szabad ember. Ha én lennék Ukrajna képviselője, akkor köszönetet mondtam volna ezért!

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában