Partnerség

2022.10.04. 21:56

Szijjártó Péter: Vatikán és Németország új nagykövetet küldött Budapestre (videó)

Folytatódik a jó együttműködés a két ország és hazánk között.

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter

Két kiemelten fontos partnerünk, a Vatikán és Németország is új nagykövetet küldött a közelmúltban Budapestre – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

 

Michael Wallace Banach apostoli nunciusnak megerősítettem, hogy Magyarország büszke keresztény örökségére és arra, hogy Mária országának vallhatjuk magunkat

 

 – írta Szijjártó Péter.

Úgy fogalmazott, „nálunk egy karakteres kereszténydemokrata kormányzás zajlik, ami sokszor vált ki ellenszenvet az európai balliberális mainstream részéről, de ez természetesen korántsem ok arra, hogy mindezt feladjuk, sőt...”

 

Szijjártó Péter bejegyzésében kiemelte: Németország és Magyarország kapcsolatában pedig a gazdasági együttműködés egy igazi sikertörténet.

 

Kereskedelmi forgalmunk tavaly minden korábbi rekordot megdöntött és a német vállalatok folyamatosan hozzák Magyarországra a beruházásaikat – írta a miniszter hozzátéve, Julia Katharina Gross nagykövettel ennek szellemében folytatjuk a közös munkát a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában