Ország-világ

2021.11.18. 08:05

Jakab Péter családja sorra veszi a lakásokat Kelenföldön

A Jobbik két vezető politikusa újabb leleplező anyagokkal kereste meg a Bors szerkesztőségét.

Budapest, 2020. május 11. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 11-én.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A lapnak ismét elmondták, hogy a párt többségének elege lett abból az erőszakos, nagyképű, mindenkit félresöprő stílusból, ahogy az elnök a pártot vezeti. A Jobbik szerintük a szakadék felé rohan.

Állítják, hogy Jakab Péter megtévesztő módon kettős életet él, egészen mást mond és mutat, mint ami a valóság. Szerintük az csak a jéghegy csúcsa, hogy Jakab Péter az Országgyűléssel béreltet magának egy lakást, amit aztán dupla haszonnal másnak kiadnak. Vannak ennél sokkal durvább dolgok is a tarsolyukban.

Ezúttal Jakab Péter családi ingatlanbirodalmáról hoztak dokumentumokat, elsősorban tulajdoni lapokat.

Ezekből kiderült, hogy a pártelnök családtagjai az elmúlt időszakban sorra veszik a lakásokat Budán, egy jó befektetésnek számító, ugrásszerű fejlődés előtt álló területen.

Meglepő módon egymástól szinte néhány lépésnyi távolságra, Kelenföldön, az új pláza közelében vásárolnak Jakabék, mint akik trükkös ingatlanszakértőként jó előre pontosan felmérték, hogy az Etele Plaza megnyitása szinte azonnal 20–30 százalékkal felértékeli a környékbeli lakások árát.

És mintha valamiért fontos lenne a Jakab-klán számára az is, hogy 4-5 perc sétával valamennyi ingatlanuk gyalog bejárható legyen!

Fotó: Bors

Sajátos módon még Jakab kamulakása is ugyanezen a környéken található. Amint azt a Bors elsőként megírta, Jakab itt, Kelenföldön béreltet magának egy lakást az Országgyűlés Hivatalával, amiben azonban egyáltalán nem lakik. Az ingatlant a tulajdonossal, miskolci szomszédjával összejátszva kiadták másnak, vagyis ezzel a sunyi trükkel dupla haszonra, havi legalább félmillió, éves szinten akár 6 milliós haszonra tehetnek szert.

Nézzük sorra a Jobbik vezető politikusai által készített családi ingatlanleltárt:

Először Jakab Péter nővére és a férje vágtak bele a kelenföldi ingatlanbizniszbe. Rácsaptak egy Fehérvári úti lakásra, ez lett a családi birodalom első darabja. Aztán jött egy lakás a Bocskai úton, ez is egy közeli családtag, a Jakab nővér anyósának a nevén fut.

Nem álltak itt meg, néhány hónapja egy Etele úti ingatlan megvásárlása következett. Ezt a lakást tavaly decemberben már kizárólag Jakab testvérének a férjére íratták. A Jobbik vezető politikusai szerint egyértelműen azért, mert nem akarták, hogy a pártelnök neve szerepeljen a tulajdoni lapon, inkább egy családi strómant választottak.

Fotó: Bors

Elgondolkodtató az is, hogy Jakab korábbi lakásbérlete – persze ezt is az Országgyűlés Hivatala fizette – ugyanabban a házban volt a földszinten, ahol most néhány hónapja újabb ingatlant vettek…

A dokumentumokat, tulajdoni lapokat bemutató pártvezetők, a Jobbik elnökségi tagjai további dokumentumokat is ígértek Jakab Péter „kettős életéről”, a választókat, a Jobbik tagjait, de az egész közvéleményt félrevezető trükkjeiről. Külön kérték, hogy a lap hangsúlyozza, a Jobbik megmentésének szándéka vezeti őket.

Borítókép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 11-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában