Ország-világ

2021.07.29. 09:56

Mesekönyvnek álcázott kiadvány jelent meg a genderideológiáról óvodásoknak

Keménylapos mesekönyvnek álcázott kiadvány óvodásoknak a genderideológiáról, szexualitásról. A genderideológiához köthető szavakon keresztül tanulhatják meg a legkisebbek az ábécét egy óvodásoknak szóló mesekönyvből.

A The GayBCs című könyv keménylapos kiadásban jelent meg, egyértelműen a legfiatalabb, néhány éves gyerekeknek szól. A könyv minden lapján az ábécé egy betűjét mutatják be, melyekhez a genderideológiának megfelelő szavakat társították – írja a V4NA hírügynökség.

Fotó: V4NA hírügynökség

A szerepeltetett LMBTQ-kifejezések többsége valamilyen szexualitást ír le, így például az A betűnél megtalálhatjuk az aszexualitás rövidítését,

a B-nél pedig a biszexualitás fogalmára tanítja az óvodásokat a könyv.

Fotó: V4NA hírügynökség

A D betűnél a gyerekeket a drag szóra tanítják, a rajzon pedig egy vidám, bajszos kislányt láthatnak, aki férfiruhákat visel éppen. Az ellenkező nem ruházatának viselését a könyv más részeiben is nyíltan népszerűsítik. Az S betűnél például két fiú szereplője szoknyát visel, és úgy táncol.

A könyv tehát nyíltan az óvodáskorú gyerekeket célozza meg, hogy már egészen kis korban beléjük sulykolják a genderideológia alapjait. A jelek szerint pedig meg is van a hatása a genderpropaganda könyvnek.

Egy, a közösségi oldalakra felkerült videóban egy kisfiú magától sorolja a „melegábécét”.

A videón sokan felháborodtak, annak az eredeti változatát el is távolították a Twitterről. Volt, aki egyszerűen csak annyit írt, „agymosás”, hogy egy kisgyerek szinte kívülről tudja már a „melegábécét”, pontosan ismeri, hogy az L betű a leszbikusokkal azonosítható, a B betű a biszexuálisokkal, a C pedig a coming outtal.

A melegábécén keresztül egyébként már más esetben is érzékenyítették a kisgyerekeket. A Nickelodeon mesecsatorna az év elején kiadott egy videót, amiben a P betűnél a főszereplő egy kék kutya a pride-ról, vagyis büszkeségről énekel, míg a képernyőn nyolcféle szexuális kisebbség zászlaját láthatjuk, a P betű pedig az új Pride zászló színeivel van kiszínezve.

A Melegábécé egyik korábbi változatában a betűkhöz intim testtájakat, szexuális irányultságokat, sőt egy LMBTQ-társkeresőt is társítottak. Az A mellé így kerülhetett az Ass (fenék), a G mellé a Gaydar nevű társkereső, a Q betűhöz pedig a queer szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában