Ország-világ

2018.12.05. 20:05

Százezer műanyag zacskóból készítették el a Holt-tenger térképét - videó

Az akció résztvevői ezzel a világ tengereinek szennyezésére akarják felhívni a figyelmet, egyben rekordot is akartak felállítani.

Munkatársunktól

Százezer műanyag zacskókból készítették el a Holt-tenger térképét Nepál fővárosában, Katmanduban.


Az akció résztvevői ezzel a világ tengereinek szennyezésére akarják felhívni a figyelmet, egyben rekordot is akartak felállítani. 150 önkéntes vett részt a munkában, amelynek során a hónapok alatt összegyűjtött és válogatott színes zacskókat egy 20 méter hosszú és öt méter magas, a Holt-tenger hosszúkás alakját idéző fémszerkezetre erősítették.


Az "egy Holt-tenger elég nekünk" mottóval megvalósított projekt arra akarja felhívni a figyelmet, hogy csökkenteni kell a műanyag hulladékot - mondta el Surgeon BC, az akciót szervező nepáli Stem Foundation munkatársa. "Reméljük, hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a tengerek tiszták maradjanak és ne váljanak halott tengerekké" - tette hozzá.

 


A műanyagból készített szobrok rekordját eddig egy 2012-es "alkotás" tartotta: 200 ember 68 ezer zacskóból alakított ki Szingapúrban egy polipformát.


A nepáli önkéntesek remélik, az akciójukról készített videó segítségével bekerülhetnek a Guinness rekordok könyvébe.

Címkék#tudomány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában