Ország-világ

2018.10.08. 19:56

Fidesz: elutasítjuk Magyarország megbélyegzését!

Brüsszel továbbra is migránsokkal akarja elárasztani Európát - mondta Czunyiné Bertalan Judit.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága is elutasítja, hogy Magyarországot megbélyegezze az Európai Parlament (EP) bevándorláspárti többsége - mondta a testület fideszes alelnöke újságíróknak azt megelőzően, hogy a grémium hétfőn tárgyalja a Sargentini-jelentés visszautasításáról szóló országgyűlési határozati javaslatot.


[namelink name="Czunyiné Bertalan Judit"] leszögezte: az EP azért bélyegezte meg Magyarországot és a magyar embereket, "mert nem vagyunk hajlandóak támogatni és végrehajtani a brüsszeli bevándorláspárti politikát". Az ellenzéki képviselőkkel szemben a kormányoldal azt szorgalmazza, hogy az Országgyűlés határozott politikai választ adjon az EP bevándorláspárti többségének - szögezte le.


Kijelentette: a jelentéssel az EP zsarolja Magyarországot, mert el akarja venni a határőrizet és a menedékkérelmi eljárások lefolytatásának jogát és még több migránst akar beengedni. "Mi pedig nem engedünk a zsarolásnak" - nyomatékosította.


Rámutatott: Brüsszel továbbra is migránsokkal akarja elárasztani Európát, erről árulkodik a migrációs biztos ENSZ-ben mondott beszéde, az EP előtt fekvő legújabb bevándorláspárti javaslatok, de az ENSZ globális migrációs csomagja is.


Legalizálni akarják a gazdasági bevándorlást Európába, sőt szervezett migrációs útvonalakat akarnak létrehozni - hangsúlyozta, hozzátéve: meg akarják szüntetni az illegális határátlépés és az illegális migrációszervezés büntethetőségét, és ismét a migránsok kötelező, automatikus elosztása melletti döntést sürgetik.


Az Országgyűlésnek kötelessége, hogy érvényesítse a magyar emberek akaratát - mondta -, ezért vissza kell utasítani minden olyan megbélyegzést és zsarolást, amely árt a magyar embereknek. Magyarországnak joga van ahhoz, hogy megvédje magát, a saját határait, és eldöntse, kikkel akar együtt élni - zárta szavait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában