Ország-világ

2018.02.21. 15:00

Szent-Györgyi Orvosi Díj - Húsz megyei doktorra szavazhatunk, mutatjuk a jelölteket

Jelenleg két győri orvos áll az első öt között a nyugat-magyarországi szavazáson. Összesen 20 megyei doktorra voksolhatnak.

Szeghalmi Balázs

Közel 1500 jelölés érkezett a pácienseiktől azokra a Magyarországon praktizáló orvosokra, akik elhivatottsággal és odaadással végzik mindennapi munkájukat. A tavaly szeptemberben alapított Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat kilenc arra érdemes szakembernek ítélik majd oda, amelyekből hét díjazottat a nagyközönség szavazatai alapján választanak ki. A szavazás február 19-én indult a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj honlapján. (Kár, hogy az orvosok nevét nem egyszerre töltötték fel a világhálóra. Így például nyolc megyei orvosra később kezdhettek voksolni betegeik. A cikkünkben szereplő névsort frissítettük.)


Győri, soproni és mosonmagyaróvári orvosok


A szavazást három országrészre osztották a szervezők: Nyugat-Magyarország, Budapest, Kelet-Magyarország.


Szerda ebédidőben a nyugat-magyarországi listán két győri orvost is az első öt között találtunk: dr. Horváth Viktor sebészt és dr. Fodor Gábor aneszteziológust. A győri sebész főorvos szívesen vállalta a részvételt a szavazáson, amikor megkeresték a díjat hagyományőrző szándékkal létrehozó "Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány" képviselői. "Örülök, hogy jelölt az egyik páciensem, megtisztelő ez számomra. Remélem, hogy a szavazás végeredménye nem lesz megosztó" - mondta dr. Horváth Viktor. A győri sebész főorvos szeretné megőrizni az őt jelölő személy inkognitóját. "Több mint három évtizede operálok. Remélem, még hosszú ideig segíthetek a betegeken" - búcsúzott a Petz-kórház orvosa. 


Dr. Fodor Gábort Foki Niki jelölte. Ő az a csornai fiatal nő, aki balesetben olyan súlyos csigolyatörést szenvedett, hogy azóta nyaktól lefelé mozdulatlanul fekszik. Niki nem adja fel a küzdelmet, mindent megtesz a gyógyulásért. "Fodor doktor törhetetlen lelkesedésének hála sikerült felkutatnia egy lehetőséget, amit munkatársai segítségével elértek számomra, így megkaphattam Magyarországon elsőként a rekeszizom pacemakert, amivel napjaim nagy részében lélegeztető gép nélkül lélegezhetek. Fodor Doktor nemcsak orvos, de egyben a legjobb barátom is lett, aki éjszakákat nem sajnálva keresi a megoldást a napjaim megkönnyítésére˝ - írta a fiatal nő a győri orvosról.  


A következő megyei orvosokat jelölték még pácienseik, rájuk szintén szavazhatnak: Dr. Agyemang Prempeh Kofi (onkológus, Győr), Dr. Ádám Ilona (neurológus főorvos, Győr), Dr. Bircher Katalin (háziorvos, belgyógyász, gasztroenterológus, Győr), Dr. Czeiner Antal (aneszteziológus, idegsebész, Győr), Dr. Czuczor Szabolcs (kardiológus, háziorvos, Győr), Dr. Drozgyik András (sebész, Győr), Dr. Hoffer Imre (háziorvos, Kapuvár), Dr. Ihász Judit (háziorvos, Győr), Dr. Jámbor Gergely (sebész, Győr), Dr. Korányi László (urológus, Sopron), Dr. Kőrösi Tamás (in vitro fertilizácio, Győr), Dr. Lakatos Aranka (neurológus, háziorvos, üzemorvos, Győr), Dr. Nagy István (idegsebész, Győr), Dr. Németh Mária (háziorvos, Győr), Dr. Pesky Judit (tüdőgyógyász, Sopron), Dr. Pintér János (szülész, Mosonmagyaróvár), Dr. Vétek Lajos (urológus, Győr), Dr. Zanyi Gábor Zoltán (háziorvos, Sopron).

 

Ide kattintva szavazhatnak az orvosokra, itt nézhetik meg a voksolás állását.

A szavazás állása február 21-én 13 órakor.

Március végéig várják a voksokat


A jelöltek közül a nagyközönség március végéig választja ki az év közönség díjasait, valamint a zsűri dönt majd a két szakmai díj várományosáról. A szakmai díj zsűrijét két kiváló és szakmailag elismert orvos képviseli, akiket civil oldalról egy véleményformáló, hiteles közéleti személyiség támogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában