Ország-világ

2015.07.11. 10:49

Uniós logó segíti a netes patikák vásárlóit

A vásárlók a jelre kattintva a gyógyszerészeti államigazgatási szerv honlapján a legális patikák listájához jutnak.

Az online patikáknak július 1-jétől kötelező feltüntetnük a legális gyógyszerforgalmazást azonosító közös uniós logót - írta a Magyar Hírlap szombaton az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet(OGYÉI) közlése alapján.

A logón szereplő zászló azt az országot jelzi, ahol a gyógyszertár vagy a kereskedő székhelye található. A vásárlók a jelre kattintva a gyógyszerészeti államigazgatási szerv honlapján a legális patikák listájához jutnak, így ellenőrizhetik, hogy biztonságos helyről szerzik-e be a választott készítményt.

A lap emlékeztet, hogy Magyarországon a hatályos jogszabályok szerint csak közforgalmú gyógyszertárak árusíthatnak az interneten, kizárólag vény nélkül kapható készítményeket, és honlapjaik címét legkésőbb a tevékenység megkezdésekor be kell jelenteniük az OGYÉI-nek. Az intézetnek joga van ideiglenesen hozzáférhetetlenné tenni a gyógyszereket illegálisan forgalmazó weboldalakat, és rendszeresen közzéteszi a hamis és nem engedélyezett medicinák listáját is - jegyzi meg a Magyar Hírlap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában