Ország-világ

2014.12.15. 11:49

Jobbik: az útdíj kiterjesztése elfogadhatatlan

A Jobbik elítéli az útdíj kiterjesztését az M0-ra és az autópályák budapesti bevezető szakaszaira.

Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője és fővárosi elnöke hétfői sajtótájékoztatóján úgy értékelt: a kormány elrugaszkodott a valóságtól, és sorra dob be káros ötleteket. Úgy vélte: az útdíj kiterjesztése minden budapesti és agglomerációs lakost súlyosan érintene.

A jobbikos politikus felháborítónak nevezte, hogy Tarlós István főpolgármester "szinte fideszes belügyként kezeli az ügyet" és csak a közgyűlés polgármester-tagjait hívta össze hétfőre egyeztetésre, kihagyva a listás képviselőket.

Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi közgyűlési képviselője elhibázott, elhamarkodott, elfogadhatatlan tervként jellemezte a fizetős szakaszok bővítését, s társadalmi egyeztetést, hatástanulmányokat hiányolt.

Megjegyezte: egyetértenek abban, hogy az autósokat át kell terelni a közösségi közlekedésre Budapesten, azonban szerinte ezt a Fidesz az autós társadalom büntetésével tenné, a Jobbik pedig kedvezményekkel ösztönözné az átállást. Tokody Marcell jelezte: határozati javaslatot nyújt be a közgyűlésnek, amelyben az új útdíjtételek elítélését mondaná ki és felkérné a főpolgármestert, hogy járjon közben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában