Openhouse

2009.06.02. 19:52

Amit az ingatlanunkról nem akarunk hallani!

A jó ingatlanos bizony megmondja, amit az ingatlanunkról nem akarunk hallani! Nézzük mik is ezek?

 

Az első és legfontosabb dolog a reális piaci ár. Mindenki egy kicsit többet szeretne kapni (érthető módon) az ingatlanáért, mint amennyit a piacon jelen pillanatban lehet érte kapni. Halljuk az érveket is, hogy a Józsi bácsi a szomszédban is ennyiért hirdeti, meg, hogy egy éve a Géza a szomszéd házban is ennyiért adta el az ingatlanját.

Hát igen, a hirdetési ár nem egyenlő az eladási árral, meg egy éve sem annyiért vették a használt ingatlanokat, mind mostanában.

A jó ingatlanos tehát megmondja, hogy jelenleg a piacon mennyiért lehet záros határidőn belül eladni az ingatlant, még ha az a tulajdonosnak az elképzeléseivel nem is mindig vág egybe.

Lehet hitegetni az eladókat, de az kerül a legtöbbe, ha az ingatlant hónapokig, rosszabb esetben évekig kell hirdetni. Ha csoda nem történi és arra most kevés az esély, akkor évek múlva sem fog többet érni az ingatlan, mintha most adtuk volna el. Az euró bevezetése jelenthet egy komolyabb áremelkedést, de mint tudjuk, még céldátummal sem büszkélkedhetünk.  

Másik dolog, amit nem szeretünk hallani, az ingatlan külső és belső állapota. Ha komolyan vesszük az eladást és a jó ingatlanos elvárja az eladótól, hogy Ő is komolyan vegye az értékesítést, akkor bizony nekik is figyelni kell a részletekre.

Sokon nézik az ingatlan közvetlen környezetét és ez az, amivel először találkozik az ügyfél. Ajánlott tehát a keretet kicsi rendbe hozni, vagy ha ilyen nincsen, akkor a lépcsőház kitakarítását érdemes kezdeményezni.

A lakás belsejére is érdemes hangsúlyt fektetni, mert egy szépen rendbe rakott takaros kis otthon sokkal nagyobb szimpátiát ébreszt, mint ugyanaz a lakás, ha kupleráj van benne, mellette ételszag terjeng és a mosatlan edények sorakoznak. Ez bizony még egy komoly vevőt is ki tud ábrándítani az adott ingatlanból.  Egy lefőzött kávé vagy tea illata viszont tudat alatt serkentheti is a vásárlási kedvet, hiszen családisa, barátságos hangulatot közvetít a vevők felé.

 

Ha egy ingatlanos komolyan veszi a munkáját, akkor bizony ezeket a dolgokat megkonzultálja az eladóval a későbbi eredményes együttműködés érdekében.     

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!