a 10-es mezt sem viselheti

2021.07.02. 10:40

Ha ide igazol Messi, az lesz a világ nyolcadik csodája

A világ legrosszabb csapatának tartott Ibis Sport Club szívesen leigazolná a Barcelona argentin futballsztárját, Lionel Messit, akinek szerdán lejárt a szerződése.

Lionel Messi of Barcelona reacts during the La Liga Santander match between Levante UD and FC Barcelona at Ciutat de Valencia Stadium on May 11, 2021 in Valencia, Spain. Sporting stadiums around Spain remain under strict restrictions due to the Coronavirus Pandemic as Government social distancing laws prohibit fans inside venues resulting in games being played behind closed doors. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Jose Breton

A brazíliai Paulistában honos egyesület

a közösségi oldalán kínált fel 15 évre (!) szóló kontraktust a hatszoros aranylabdásnak „Írj alá, Messi” című posztjában.

Ebben kifejtette, hogy a 34 éves csatár szerződtetése esetén

nem hordhatja szokásos 10-es mezét, mert azt már visszavonultatták a rendkívül ügyetlen Mauro Shampoo tiszteletére, aki a 70-es és 80-as években 14 szezon alatt mindössze egy gólt szerzett.

Messi emellett nem találhat a kapuba, nem lehet bajnok, és meg kell esküdnie, hogy Pelé jobb játékos volt, mint Diego Maradona.

A 300 ezres rajongótáborral rendelkező Ibis

a 80-as években azzal került be a Guinness Rekordok Könyvébe, hogy a brazil alsó osztályban három éven és 11 hónapon át egyetlen meccset sem nyert.

A kétes hírnév ugyanakkor jól jövedelmez, ugyanis egy sportfogadásokkal foglalkozó cég főszponzorként támogatja a csapatot.

Az elvileg szabadon igazolható Messi – aki jelenleg a válogatottal a Copa Americán szerepel – 13 éves korától a Barcelonában játszik, és 35 trófeát nyert a gárdával. A két fél állítólag előrehaladott tárgyalásokat folytat a szerződéshosszabbításról, és már csak néhány apró részletet kell tisztázni.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában