a 10-es mezt sem viselheti

2021.07.02. 10:40

Ha ide igazol Messi, az lesz a világ nyolcadik csodája

A világ legrosszabb csapatának tartott Ibis Sport Club szívesen leigazolná a Barcelona argentin futballsztárját, Lionel Messit, akinek szerdán lejárt a szerződése.

A brazíliai Paulistában honos egyesület

a közösségi oldalán kínált fel 15 évre (!) szóló kontraktust a hatszoros aranylabdásnak „Írj alá, Messi” című posztjában.

Ebben kifejtette, hogy a 34 éves csatár szerződtetése esetén

nem hordhatja szokásos 10-es mezét, mert azt már visszavonultatták a rendkívül ügyetlen Mauro Shampoo tiszteletére, aki a 70-es és 80-as években 14 szezon alatt mindössze egy gólt szerzett.

Messi emellett nem találhat a kapuba, nem lehet bajnok, és meg kell esküdnie, hogy Pelé jobb játékos volt, mint Diego Maradona.

A 300 ezres rajongótáborral rendelkező Ibis

a 80-as években azzal került be a Guinness Rekordok Könyvébe, hogy a brazil alsó osztályban három éven és 11 hónapon át egyetlen meccset sem nyert.

A kétes hírnév ugyanakkor jól jövedelmez, ugyanis egy sportfogadásokkal foglalkozó cég főszponzorként támogatja a csapatot.

Az elvileg szabadon igazolható Messi – aki jelenleg a válogatottal a Copa Americán szerepel – 13 éves korától a Barcelonában játszik, és 35 trófeát nyert a gárdával. A két fél állítólag előrehaladott tárgyalásokat folytat a szerződéshosszabbításról, és már csak néhány apró részletet kell tisztázni.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik