Teljes pompában járható a mezítlábas ösvény Dunaszigeten

2017 őszén avatták fel a mezítlábas ösvényt Dunaszigeten, mára lett teljes a pompás látvány. Az Ötsziget Faluszépítő Egyesület munkájáról beszélgettünk az egyesület elnökével, Földes Zoltánné Anikóval.

Kiss Anikó

Dunasziget közterületeinek szépítése, fásítása, virágosítása, gyógynövények termelése, természetvédelmi, környezetvédelmi, kulturális, művészeti, hagyományőrző tevékenység folytatása is célja a 2014-ben alakult Ötsziget Faluszépítő Egyesületnek Dunaszigeten.

Az orvosi rendelő előtti parkoló környéke színes kerékpárokkal és tujákkal szépült.

Az orvosi rendelő előtti parkoló környéke színes kerékpárokkal és tujákkal szépült.

Földes Zoltánné Anikó elnök elmondta: – A 2017-ben, a helyi játszótéren kialakított, közel ötven méter hosszú sétányon tizennyolc különböző járófelületen sétálhat végig az érdeklődő. A népi gyógyászat részeként kialakított Kneipp ösvény idén lett készen. Sőt, az ösvény mellé ültetett, alacsony évelő növények kifejlődtek. 


Az Ötsziget Faluszépítő Egyesület tagjai – önkormányzati támogatással és a helyiek felajánlásaival – kétszáz órányi társadalmi munkával valósították meg mindezt.

A 2014-től működő Ötsziget Faluszépítő Egyesület tagjainak célja a község szépítése.

Tavaly októbertől tujasor és színes kerékpárok díszítik az orvosi rendelő parkolóját. A parkosítás részeként vesszőből fonatot készítettek mintegy ezer óra társadalmi munkával. Legutóbb az országos szemétszedési akcióban vettek részt. Most pedig néprajzi tárgyak gyűjtésébe kezdtek egy leendő tájház berendezéséhez. 

A játszótér mezítlábas ösvénye idén már teljes pompájában tündököl. A köré ültetett növények is kifejlődtek.

A játszótér mezítlábas ösvénye idén már teljes pompájában tündököl. A köré ültetett növények is kifejlődtek.

– Szeretnénk, hogy az egykor Dunaszigeten használt, de mára már feleslegessé vált tárgyak megmaradhassanak az utókor számára. A mórtéglákból készült házak lebontásakor fontos lenne a mórtéglák felajánlása is. A helyet még keressük a tárlat számára. Gyűjtünk tárgyakat, fényképeket a régi aratóbálokról, az 1954-es nagy dunai árvíz előtti és utáni időkből és olyan régi használati tárgyakat, amelyek mára már feleslegessé váltak, legyen az halászati, háztartási, mezőgazdasági, méhészeti vagy szakmák szerszámai – zárta Földes Zoltánné Anikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!