Hathektárossá nőtt az iparterületük

November elején kezdődik az érdemi munka az új testülettel – ígéri a régi-új mosonszentmiklósi polgármester. Bedő Csabát jelentős többséggel választották újra.

Mészely Réka

Harmadik ciklusát kezdhette meg Bedő Csaba polgármesterként Mosonszentmiklóson. Hogyan folytatja a megkezdett munkát és min változtatna? – kérdeztük a régi-új faluvezetőt.

– Nyugodt, de érdekes hangvételű kampány után jelentős többséggel mellettem döntöttek a választók. Községünkben két polgármester- és tizenkét képviselőjelölt indult, szinte valamennyien közös fórumon is bemutatkoztunk minden településrészen. Az új testületben egyébként a három régi képviselő a folytonosságot biztosítja, hárman új színt, új gondolkodást hozhatnak. Bízom benne, hogy a nemrég tartott alakuló ülésen egy jól működő csapat állt fel – hangsúlyozza a csaknem háromnegyedes többséggel megválasztott Bedő Csaba, akinek munkáját továbbra is Varga Tivadar segíti alpolgármesterként. A mosonszentmiklósiak elöljárója, mint mondta, az eddig tőle megszokott közvetlen, nyitott stílust kívánja megtartani, megfelelve az új képviselő-testület elvárásainak. Bízik a pályázati lehetőségek kihasználásában.

Bedő Csaba: Azokat a lehetőségeket, melyeket az élet hozott, kihasználtuk. A településfejlesztés terén több ötletünk is megvalósításra vár.

Bedő Csaba: Azokat a lehetőségeket, melyeket az élet hozott, kihasználtuk. A településfejlesztés terén több ötletünk is megvalósításra vár.
– Sok utófinanszírozott pályázatunk futott tavaly, melyeknek visszatérített költségéből kilencmilliós fejlesztési alapunk keletkezett. Ezt a következő pályázataink önrészeként kívánjuk hasznosítani – vélekedett a faluvezető, akit a jövőbeli terveiről is faggattunk.

– A településfejlesztés terén több ötletünk is megvalósításra vár, anyagi lehetőségeinktől függően. A mostani ovi-bölcsi helyett, ahol legfeljebb öt bölcsődés kisgyereket tudunk fogadni, szeretnénk egy bölcsődei csoportot 10–15 gyerekkel létrehozni az óvoda mellett. A vasútállomás felé egy kerékpárút kialakítása a célunk, de a közvilágítást is korszerűsíteni kívánjuk. Ennek tervezése hamarosan elkezdődhet, akárcsak egy piactér létrehozása. Öttevény felé egy hathektáros parcellát ipari területté minősítettünk át. Ezt azzal tennénk vonzóbbá a befektetők felé, hogy közművesítjük. A projektötleteink között szerepel egy pihenőpark is horgásztóval és tanösvénnyel – sorolta a faluvezető, aki a helyi védelem alatt álló szobrok felújítását is folytatni kívánja, akárcsak a község rendezési tervének felülvizsgálatát.

Hamarosan tervezik még a Szabadság téri játszótér körbekerítését, a temetőkerítés felújítását és a művelődési házban található szolgálati lakás korszerűsítését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!