Molnár Tamás (Tomiszka)

2014.05.26. 17:27

10 szexi mobil app elfoglalt üzletembereknek

4-5 éve használok okos telefont és ez idő alatt sok jó és sok rossz appot töltöttem le a telefonomra. Az alábbi alkalmazások ragadtak meg és ezeket használó többé kevésbé rendszeresen mint üzletember. Az alkalmazások mindegyike elérhető Google Play és Apple Store alkalmazásboltokban.

 

Streak a folyamatkezelő

A Google mini ügyfélkezelő rendszere, csoportmunka és folyamatkezelés. A Gmail-el összeköthető, amiben szintén aktiválható a Streak, így a funkcióit nem csak a telefonon, hanem a számítógépen is ki lehet használni. Az egész folyamatosan szinkronban van akár több kollégánkkal is. Érdekessége, hogy kémkedhetünk ismerőseink után mivel látjuk, hogy az e-maileket mikor olvasták el.

CamCard a névjegykártya mester

Kicsit divatja múltnak tartom már a névjegykártyákat. Legfőbb problémám velük, hogy nincs a névjegykártya gyűjteményemhez szabadszavas kereső. Ez az app ezt megoldja. A névjegykártyát lefotózva pillanatok alatt (hiba nélkül) kontaktot csinál belőle, amit elment a telefonom névjegykártyái közé. Hasznos kis app a névjegykártya gyűjtőknek J

Evernote a virtuális memória

Feljegyezhetünk bele mindent. Szövegeket, képeket, hanganyagokat amelyek nem csak telefonon hanem számítógépen is elérhetőek lesznek. Ami még jó, hogy az amúgy 9000 Ft-os appot a Telekom ügyfeleinek ingyen letölthetővé tette. További kuriózum, hogy a kézzel írt szövegek beazonosítása mellett a fotókon található információk is könnyen előkereshetőek az applikációval, mivel az a képeken található szöveget is felismeri. Így ha nem marad idő jegyzetelésre, akár egy fotóval is megőrizhető a fontos információ.

CamScanner -Phone PDF Creator a digitalizáló

Számlák vagy egyéb dolgok digitalizására ajánlott. Bármit beszkennelhetünk vele, mintha egy igazi szkennerünk lenne és már küldhetjük is tovább. Sok hasznos funkció van benne ami segíti a minőségi szkennelést.

HVG app a hírolvasó

A gazdasági hírek megtekintésére a legjobb eszköz egy jól kézre álló app, A HVG újság mobil applikációja ilyen. A felhasználói élmény tökéletes. Bármikor elővehetem, és könnyedén tudom a híreket olvasni.

IFTTT a ha így akkor úgy

Ha ez akkor az történik. Így lehet röviden leírni az app működését. Az appban feltételeket állíthatunk be, amelyek megtörténtekor egy általunk beállított dolog történik. Pl. Ha beértünk az irodába némítsa le a telefont. Az app használatával sok kis feladatot állíthatunk be, amivel megkönnyíthetjük az életünket.

Dropbox a fájltároló

A Dropbox egy online fájlároló eszköz, amely a felhőben tárolja álományainkat. Szinkronizálást és megosztás könnyen lehetővé téve egyszerre lehetnek jelen adataink a számítógépen és az okostelefonunkon egyaránt. 

iMenetrend a késés ellenőrző

Ha valaki nem csak autóval utazik, akkor egy jó kis alkalmazás a vonat menetrend megtekintésére. További előnye, hogy a késések is online frissülnek benne, ami Magyarországon nem utolsó szempont. Használata egyszerű és könnyen kezelhető.

Google Maps a tömegközlekedő

Ha iMenetrend akkor már Google Maps is. A térkép szolgáltatás mellett három hasznos dolgot emelnék ki az appban, amit gyakran használok. Az egyik az útvonal tervező autóknak, a másik útvonal tervező kerékpárosoknak és a harmadik az útvonal tervező gyalogosoknak. Amiért igazából felkerült ebbe a listába az alkalmazás az pedig az, hogy a tömegközlekedési eszközöket is figyelembe veszi, így például gyalogosan profi módjára lehet tömeg közlekedni Budapesten.

 

Molnár Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!