Kovács András blogja

2019.12.19. 07:00

Adventi Üzenet – december 19.

„Boldog vagy, mert hitted, hogy beteljesedik mindaz, amit az Úr mondott neked.” (Lk 1/45)

kisalfold.hu

„Ne féljetek, legyetek erősek, és meglátjátok az Úr segítségét…” (Kiv 14.13) – hangzott a bíztatás az ószövetségi időkben. Ez a remény tartotta meg Jézus anyját, Máriát is, pedig az angyali üdvözlet eseménye után gyökeresen megváltozott az élete: földi értelemben sokkal nehezebb lett. Rábízta magát az isteni Gondviselésre, erősen hitte, hogy aki terhet rak vállára, az erőt is ad annak hordozásához. Ez a hit nemcsak megtartotta, hanem boldogította is. Az Istenre hagyatkozás őszinte öröme töltött el. Ezt látta meg a szíve alatt magzatát hordozó édesanyában az idős rokon, Erzsébet is – aki szintén áldott állapotban volt -, amikor így szólította meg: „Boldog vagy, mert hitted, hogy beteljesedik mindaz, amit az Úr mondott neked.”

Lehet boldog az ember különösebb anyagi javak nélkül is, mert a hitnek nem a fogyasztás a fokmérője. Hit nélkül viszont sivár és boldogtalan marad az életünk és az ünnepünk. Az előttünk álló napokat fordítsuk bensőnk gazdagítására, próbáljuk megélni hitünket – bár nem könnyű a hétköznapi viharok között -, mert ezen múlik boldogságunk. S hogy másokat is boldogíthassunk, elsőként nekünk kell eljutnunk a lelki boldogsághoz. Adventi utunk hátralévő szakaszán legyen ebben példaképünk és közbenjárónk Jézus anyja, Mária…

Címkék#tűnő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában