Csináld magad!

2021.10.23. 08:19

Őszi ötlettár

A színes levelek, változatos termések rengeteg lehetőséget kínálnak arra, hogy otthonunkba is becsempésszük a meleg őszi hangulatot.

Mediaworks

Vidám Fényfüzér

A sárga és narancssárga leveleken átderengő fények meleg atmoszférát teremtenek például a lépcsőkorláton vagy az ablak körül, esetleg a könyvespolc oldalán lelógatva. Elkészítéséhez egy LED-es fényfüzérre lesz szükségünk, amely lehet elemes vagy hálózatról működő, attól függően, hogy van-e konnektor a közelben. Gyűjtsünk színes őszi leveleket, majd damillal egyenként kötözzük őket egy-egy izzó köré. A levelek szárát tetszés szerint rövidebbre is vághatjuk. Az izzók „nyakrészét” egy kis darab celluxszal még stabilabban a levelekhez rögzíthetjük.

Vidám fényfüzér

Nálunk is egyre többen készülnek mókás és ijesztő dekorációval az angolszász halloween ünnepére: előkerülnek a pókok, denevérek, szellemek, töklámpások. Pofonegyszerű például ezeknek a szellemeknek az elkészítése, szülői segítséggel még az óvodás gyerekek is megpróbálkozhatnak vele. Fújjunk fel néhány lufit, ezek adják majd a szellemek „testét”. Szerezzünk be fehér gézanyagot vagy akár felesleges textilpelenkát, vágjuk őket négyzet alakúra, majd a négyzetek közepén vágjunk lyukat a lufi nyakának. Vastag, fekete filccel rajzoljunk arcot a szellemeknek, dugjuk át a nyíláson a lufikat, és lógassuk fel a szellempajtikat!

Félelmetes társaság

Világító levelek

Egy egyszerű fehér papírzacskó is átváltozhat hangulatos őszi dekorációvá. A vékony papírzsákok belső oldalára ragasszunk néhány erős ragasztópöttyel egy-egy színes őszi levelet. A zacskókba helyezzünk üvegpoharat – ez segít majd stabilan megállniuk –, abba tegyük a kis teamécsest. Ügyeljünk rá, hogy a meggyújtott mécsesek soha ne maradjanak felügyelet nélkül!

Világító levelek

Tégla és viasz

Egy-egy szép régi tégla is lehet az alapja egy rusztikus dekorációnak. A drótkefével vagy erős körömkefével alaposan megtisztított téglák oldalára akrilfestékkel vihetjük fel az előzetesen grafittal előrajzolt feliratot. A gyertyákat úgy rögzíthetjük biztonságosan, hogy a téglákba beleverünk három szöget és lecsípjük a szögek fejét. Így már a szögekbe tudjuk állítani a kissé megolvasztott aljú gyertyákat. Díszítésnek elég, ha egy-egy színes bogyós ágat a téglára fektetünk. A terasz- vagy a bejárati ajtó dísze lehet ez a rögtönzött kis ablak. A formáját néhány összekötözött, majd négyzet alakúra hajlított őszi ág adja; ha szerencsénk van, színes ágakra is rábukkanhatunk az erdőben. Az ágak végét és a keresztrudakat vékony dróttal rögzíthetjük. Díszítsük az ablakot bogyós ágakkal – csipkebogyóval, sommal, berkenyével –, és két kis madárkával (hobbiboltokban, virágkellékesnél beszerezhető). Apró üveg mécsestartót is akaszthatunk rá.

Tégla és viasz

Ősz az ablakra

A terasz- vagy a bejárati ajtó dísze lehet ez a rögtönzött kis ablak. A formáját néhány összekötözött, majd négyzet alakúra hajlított őszi ág adja; ha szerencsénk van, színes

ágakra is rábukkanhatunk az erdőben. Az ágak végét és a keresztrudakat vékony dróttal rögzíthetjük. Díszítsük az ablakot bogyós ágakkal – csipkebogyóval, sommal, berkenyével –, és két kis madárkával (hobbiboltokban, virágkellékesnél beszerezhető). Apró üveg mécsestartót is akaszthatunk rá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában