Kék hírek

2016.01.28. 17:56

Több évig Angliában bújkált az életveszélyes sérülést okozó körmendi férfi, most hazahozták - fotók!

A körmendi H. Márk mellkasánál lökte meg a vasvári férfit, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

kisalfold.hu


Nyitókép: Police.hu

Kiadták az angol hatóságok azt a férfit, akivel szemben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Előzetes szóváltást követően mellkasánál lökött meg egy helyi lakost egy akkor még ismeretlen személy Vasváron 2013. augusztus 11-én hajnalban. A férfi ennek következtében hanyatt esett és az orvosi vélemény szerint súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. A bántalmazó az esetet követően ismeretlen helyre távozott. A Vas megyei nyomozók haladéktalanul megtették az elsődleges intézkedéseket, amelyek eredményeként rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.


Több évig Angliában bújkált az életveszélyes sérülést okozó körmendi férfi - fotók: Police.hu


A széleskörű adatgyűjtés során információ merült fel arra, hogy H. Márk az Egyesült Királyságban tartózkodik, ezért a főkapitányság bűnügyi osztályának munkatársai előterjesztést tettek a 21 éves körmendi férfivel szembeni európai elfogatóparancs kiadására. A Szombathelyi Járásbíróság 2014. január 7-én a gyanúsítottal szemben kiadta az európai elfogatóparancsot.

Az angol hatóságokkal történő együttműködés eredményeként a 2016. január 13-án Angliában elfogott gyanúsított kiadására 2016. január 27-én került sor a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság H. Márkot őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!