Helyi sport

2019.06.04. 13:25

Női kézlabda - Danyi Gábor férficsapatokról, esküvőről és nyaralásról

Danyi Gábor első éve az Audi-ETO kispadján tökéletesre sikeredett. A szakember a hétvégén Kölnben, a férfi Final Fouron gyűjtött tapasztalatokat. A nyáron lánya esküvője a fő esemény és Horvátországban töltődik fel a július közepén kezdődő felkészülésre.

Szabó Gábor

[namelink name="Danyi Gábor"] első edzői éve jobban nem is sikerülhetett volna: az Audi-ETO női csapatát a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Bajnokok Ligájában is aranyéremre vezette. A szakember azóta is a kézilabdával foglalkozik, a hétvégén Kölnben járt, ahol a férfi BL négyes döntőjét rendezték.


„Azért van még hova fejleszteni a női szakágat, elképesztő az a hangulat, ami itt volt, tényleg csak az hiányzott, hogy a Veszprém megnyerje. Nagyon szurkoltunk nekik, de azt gondolom, a második hely miatt sem kell senkinek sem szégyenkeznie Veszprémben" – kezdte Danyi Gábor, aki azért már higgadtan tudta értékelni a maga mögött hagyott esztendőt.

Danyi Gábornak minden oka megvolt idén az örömre: háromból három címet zsebelt be csapatával.

Fotó: gyorietokc.hu

„Leülepedtek bennem a dolgok, túl vagyok az első eufórián, reálisan látom a szezonunkat, ami valóban nem akármilyenre sikeredett. Természetesen voltak a fejemben elvárások a szezon előtt, de azt azért nem gondoltam volna, hogy veretlenül, mindössze két döntetlennel, a többi meccset megnyerve érjük el az eredményeket. Bevallom, akármilyen furán is hangzik, ez nem normális, s valahol nem is reális. Szezon közben is többször elmondtam, néha ki kell kapnia egy csapatnak, hogy észrevegyük a hibákat. Ez most elmaradt, de azért nem bánkódom miatta" – mondta a szakvezető, aki egyetért azzal az állítással, hogy az igazi fokmérő a jövő év lesz.


„Komoly kihívás lesz ez mindenki számára, hiszen jelentős változás lesz a keretben. Groot, Mörk és Tomori nélkül, öt új játékossal folytatjuk a munkát. Azt a munkát, amelyben még nem tudtunk mindent megvalósítani. Ebbe a puzzle-be kell beilleszteni Nze Minkót, Edwige-et, Kurtovicot, Bulatovicot és Faluvégit. Nem lesz egyszerű, de végül mi az az ötszörös BL-győztes csapatnál?" – tette fel a költői kérdést Danyi Gábor, aki azt gondolja, az új stílust nagyon jól fogadta a társaság idén is.


„Úgy láttam, a gyors, dinamikus játékot nagyon élvezték a lányok, s emellett még hatékony is volt. Az ellenfelek sem nagyon tudtak ezzel mit kezdeni, s az esetek nagy százalékában a BL-ben is harmincöt feletti volt a lőtt gólok száma. Nyilván ugyanazzal a mentalitással kell dolgozni tovább, persze odafigyelve a keretben történt változásokra" – folytatta a tréner, aki két fontos dolgot említett még az eredményesség mellett.


„A kezdetektől stábban gondolkodtam, s ezek nem üres szavak voltak. Azt gondolom, mindenkinek sikerült megtalálni a helyét, s mindenkit lehetett hagyni dolgozni. Persze volt kontroll, s olykor döntést is kellett hoznom, de kollégának, partnernek tekintettem a munkatársakat, akik közül sokszor a fizioterapeuták voltak a legfontosabb láncszemek. Nagyon büszke vagyok arra, hogy izomfáradásos, túlterhelésből adódó sérülést nem szenvedett egy játékos sem. Persze ennek is megvan az oka. Bizonyos szinten túl nem lehet kevesebbet edzeni, mert a munkát el kell végezni ahhoz, hogy az erő a szezon utolsó másodpercéig kitartson. Ugyanakkor nem mindegy, milyen szisztémában csináltuk ezt, mi az ideális felállás. Komoly mérések segítették a munkánkat, s az edzések hosszából is visszább vettünk. Az intenzitásból nem engedtünk, de több volt a rövidebb, pörgősebb foglalkozás. Ezeknek köszönhető összességében, hogy a négyes döntőre mindenki egészséges volt, amire nem mostanában volt példa Győrben" – mondta Danyi Gábor, aki a kölni négyes döntőn is próbálta ellesni, mi az, amit esetleg átültethet az Audi-ETO jövő évi játékába.


„Sosem tagadtam, mennyire közel áll hozzám a férfi szakág. Meggyőződésem, hogy előrelépni, fejlődni az onnan átemelt elemekkel lehet csak. Persze ez nem olyan egyszerű, mert azért a két nem genetikája között jelentős az eltérés. Vannak azért megvalósítható dolgok" – árulta el Danyi Gábor, akinek most jut ideje egy kis pihenésre.

„Azért a nagylányom esküvője még ezt megelőzi, számunkra ez a nyár fő eseménye. Utána lesz egy kis horvátországi nyaralás, hogy a július közepén kezdődő felkészülésre én is feltöltődve érkezzek" – mondta a szakember.


Ami a felkészülést illeti, 80–90 százalékban már összeállt a program. Lesz egyhetes edzőtábor Balatonbogláron a NEKA-központban, majd a horvátországi Porecben, s augusztus közepére van egy bresti tornára meghívása az együttesnek, ahol a házigazdák mellett többek között a Buducnost és a Metz is ellenfél lesz.


Ezek mellett szervezés alatt van több felkészülési meccs Győrben és idegenben egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában