Célfotó döntött az aranyról

2024.06.23. 20:39

Valter Attilát majdnem letaszították a trónjáról - Centimétereken múlt a bajnoki cím Pannonhalmán - videó, fotók

Valter Attila sorozatban harmadszorra ünnepelhetett a Győr közeli kisvárosban, a nyúli Tóth Márkó dobogóra állhatott az U23-as mezőnyben.

Szeghalmi Balázs

Megérdemelt pezsgőzés - Valter Attila a győztesnek járó ünnepi italból megkínálta óriásit tekerő két fő vetélytársát, Fetter Eriket (b) és Dina Mártont (j) is.

A Giro és a svájci körverseny után

A kánikulai melegben viszonylag hamar eldőlt, hogy Valter Attila ezúttal nem tud elszakadni a mezőnytől. Ebben nyilván szerepet játszott az is, hogy a legjobb magyar bringás a háromhetes Giro d'Italia után a svájci körversenyen is részt vett, vagyis nem kevés kilométerrel a lábában érkezett a pannonhalmi ob-ra.

Arra a magyar bajnoki futamra, ahol eddig még nem talált legyőzőre és így érthetően Valter nagyon kedveli az 1000 éves apátság köré rajzolt pályát.

Melegítés az écsi pumpapályán

Az országos bajnokságra az écsi pumpapályán melegítő klasszis - a környékbeli gyerekeknek valószínűleg csillogott a szeme, amikor megjelent közöttük Valter Attila - ezúttal minden támadását visszaverte a mezőny, sőt, három szökevényt (Rózsa Balázs, Popovics Gergely és Szathmáry András) épphogy időben sikerült elkapnia a mezőnynek a 170 km-es futamon. Innentől a négy klasszis hazai kerékpáros - Valter mellett Fetter, Dina és Peák - szinte fej-fej mellett haladt az utolsó apátsági emelkedőig a közönség óriási üdvrivalgása közepette.

Ez a befutó sokáig emlékezetes marad - Valter Attila és Fetter Erik a cél előtt a pannonhalmi ob-n.
Fotó: Vigh Attila

Közel volt a bombameglepetés

Úgy tűnt, hogy bombameglepetéssel zárul a pannonhalmi mezőnyfutam, Fetter Erik komoly lépéselőnnyel vághatott neki az utolsó métereknek. Valter azonban minden tapasztalatát kamatoztatva, bravúros tempóváltással a cél előtt 20-30 centiméterrel képes volt megelőzni fő vetélytársát. A küzdelem szorosságáról mindent elmond, hogy a célfotó ellenőrzéséig a szervezők nem merték kihirdetni az idei magyar bajnokot.

A szenzációs sprintbefutót videón nézhetik meg

Nyúli fiatal bringás a dobogón

A minden képzeletet felülmúlóan izgalmas verseny mellett annak is örülhettek a Győr környéki bringások, hogy az U23-as fiúk mezőnyében a mindössze 19 éves, nyúli Tóth Márkó ezüstérmet szerzett és a dobogó második fokára állhatott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában