Kajak-kenu

2024.06.16. 12:35

Szegedi Európa-bajnokság – Kopasz Bálint második, Takács Kincső negyedik lett

A győri Graboplast VSE olimpiai bajnoka, Kopasz Bálint címvédőként ezüstérmes lett vasárnap K I 1000 méteren a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon. A női kenu egyesek 200 méteres távján a szintén győri Takács Kincső negyedikként ért célba.

Kisalföld.hu

Sokáig úgy tűnt, senki nem tudja legyőzni Kopasz Bálintot, a végén azonban fehérorosz riválisa meglepte.

Fotó: Szalmás Péter/kajakkenusport.hu

Az olimpiai és Európa-bajnoki címvédő Kopasz – aki már a párizsi játékokra készül – előfutam-győztesként került a fináléba, ahol mindenki azt várta, hogy a világbajnok portugál Fernando Pimentával meccsel majd az aranyéremért. Sokáig úgy tűnt, ez így is lesz, ketten már a rajt után kiváltak a mezőnyből és sokáig fej fej mellett haladtak. A győriek 26 éves kajakosa 500 méternél minimális előnnyel vezetett, majd 750 méternél már tetemesebb volt ez az előny. Úgy tűnt, Kopaszt senki nem állíthatja meg, a hajrá azonban váratlan fordulatot hozott, feltűnt a 9-es pályán lapátoló fehérorosz Aleh Jurenyija, aki meglepte Kopaszt, és végül előtte haladt át a célvonalon. A hazai kedvencnek ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel.

"Kiváló formában éreztem magam, bár nem a legjobban. A szél miatt voltak pályakülönbségek, de ettől még nyerhettem volna. Számítottam arra, hogy Jurenyija is jó formát mutat, bár az elmúlt években nem láttuk sokszor, de nagyon kemény versenyző, ezt ismét bizonyította – nyilatkozta Kopasz Bálint az MTI-nek, hozzátéve, hogy mostantól az olimpiára készül. – Az előző két szegedi versenyre, a Világkupára és a válogatóra nagyon keményen készültünk, egy kicsit talán megfáradtam, de most jön egy kis pihenő."

Az egy hónappal korábban olimpiai kvótát szerzett Takács Kincső most az Európa-bajnokságon is rajthoz állt C I 200 méteren. A rajt után kisebb hátrányt halmozott fel, majd egészen a táv végéig harcolt a harmadik helyért végül nem sikerül megszereznie a bronzérmet.

"Jó időt mentem, ezért nagyon bánom, hogy éppen csak lecsúsztam a dobogóról, bár hozzáteszem, hogy az nem lett volna reális – nyilatkozott a rutinos győri kenus. – Tavaly óta sokat fejlődtem, és önbizalmat ad, hogy ott vagyok egy másodpercen belül a többiekhez képest. Kicsit mentálisan sok volt nekem az elmúlt másfél hónap, persze remek volt a hazai közönség előtt versenyezni, de most már jól fog jönni a pihenő."

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában