Triatlon

2024.06.13. 09:01

Ikrény hétvégére a sportág hazai fővárosa lesz

Június 15-én és 16-án első alkalommal rendezik meg Győr mellett, az ikrényi wakeboard-pályán az első Kistri Triatlon Fesztivált. A környezettudatos sporteseményen komplex, színvonalas programot nyújtanak a versenyzőknek, illetve az őket kísérőknek, és kiemelt hangsúlyt fektetnek a minőségi kiszolgálásra.

Kisalföld.hu

A szervezők nem titkolt célja, hogy 2025-ban már Európa-kupát rendezhessenek. Az első lépés az ehhez vezető úton már megtörtént: a 2024-es rendezvény elnyerte a mix váltó országos bajnokság rendezési jogát, de változatos versenyszámaival kiváló lehetőséget biztosít a sportágba bekapcsolódni vágyóknak is. A szervezők ezzel a versennyel a triatlont (a jövő sportjaként egyedi tartalommal) mindenki számára átélhető élményekkel szeretnék vonzóvá tenni minden sportrajongó számára.

 

Több mint 800 nevezés érkezett a versenyre, melyen különböző távon, illetve versenyszámban nyílik lehetőség színvonalas sportolásra – nem csak a profiknak.

 

Az I. Kistri Triatlon Fesztivált Győr belvárosától 5 percre, az ikrényi wakeboard-pálya és szabadidőparkban, kitűnő infrastrukturális körülmények között rendezik. A verseny helyszíne a park területén és az oda vezető főúton lesz. A kerékpáros körök 4 kilométer hosszúak, az úszásra a szabadidőpark területén lévő tavakban jelölnek ki pályát. A futás szintén a park melletti főúton és a parkon belüli utakon történik.

A kétnapos verseny első napján az utánpótlás versenyzők ranglistaversenyen mérik össze a tudásukat. Az idősebb korosztály versenyzőinek ez a viadal lesz az Európa-bajnoki válogató szupersprint távon. Sprint távon az amatőr sportolók is megküzdhetnek egymással. A második napon rendezik a mix váltó országos bajnokságot.

A forgalmi rend változásáról az esemény weboldalán lehet információkat találni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában