Motorsport

2024.06.25. 10:16

A győri Farkas Kevin szerint nagyot léptek előre Portimaóban

A H-Moto UNI Győr Team versenyzője, Farkas Kevin immár a negyedik versenyhétvégéjét teljesítette a JuniorGP mezőnyében. A 17 éves motoros ezúttal Portimaóban gurult pályára, ahol elmondása szerint sokat fejlődtek, a legnagyobbat a beállítások terén. Most hétvégén már Assenben lesz jelenése a Red Bull Rookies Cup mezőnyében, ahol mindenképpen szeretne nagyot villantani.

Kisalföld.hu

Farkas Kevin eredményén még nem látszik, de sokat fejlődtek a hétvégén.

Fotó: DASTMEDIA

Farkas idén a juniorok között húzza a gázt, és a Junior GP mezőnyében a mögöttünk álló hétvégén már a negyedik, ezúttal duplafutamos versenyét teljesítette. Eddig nem úgy szerepelt, ahogy azt önmagától várta. A misanói szezonnyitón semmi sem jött össze – a versenyen el sem tudott indulni –, míg Estorilban a 24. pozícióban a kockás zászlót is meglátta idén először. Következett Barcelona, ahol mindkét futamon célba ért, megszerezve idei legjobb pozícióját, egy 22. helyet.

 

A Hungarian Motorsport Academy (HUMDA) által is támogatott motoros ezúttal Portimaóban állt rajthoz, és elmondása szerint ugyan az eredményeken mindez még nem nagyon látszik, de sikerült csapatával együtt jelentősen előre lépnie. A szabadedzéseken a mezőny második felének végén végzett, míg az időmérőn sikerült előre lépnie, hiszen a két futamra a 27., illetve a 28. rajtkockát szerezte meg. A versenyeken aztán sikerült jóval előbb végeznie – az elsőn a 22., míg a másodikon a 23. pozícióban látta meg a kockás zászlót –, azaz folytatta a fokozatos fejlődését minden szinten.

„Nagyon nehezen kezdődött, és hasonlóan is folytatódott a versenyhétvégém, holott előzetesen sokkal könnyebbre számítottam. Noha az eredmények egyelőre nem ezt igazolják, de sokat fejlődtünk a csapattal Portimaóban, sőt, a beállítások terén is előreléptünk. Most nyári szünet következik, és amikor visszatérünk, azon leszek, hogy összetettben végre pont kerüljön a nevem mellé” – fogalmazott a HMA versenyzője, aki természetesen nem ülhet a babérjain, hiszen a mostani hétvégén a motorsport Mekkájában, Assenben pattan motorra a Red Bull Rookies Cup sorozatban.

„Nem titok, imádok ezen az ikonikus pályán versenyezni. Tavaly itt értem el a sorozatban a legjobb helyezésemet, és abban reménykedem, hogy a tavalyi hetedik helyemet nemcsak megismételni leszek képes, de akár felül is szárnyalni, mindenesetre én mindent meg fogok ennek érdekében tenni” – jelentette ki Farkas Kevin.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában