Női kézilabda

2024.04.09. 12:21

A mosonmagyaróvári Albek Anna szeretne ott lenni az olimpiai selejtezőn

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női válogatott legyőzi Japánt a debreceni olimpiai selejtezőtorna kulcsfontosságúnak ígérkező találkozóján.

Kisalföld.hu

Albek Anna szeretne ott lenni a sorsdöntő tornán.

Fotó: Czeglédi Zsolt

Együttese csütörtöktől vasárnapig a Főnix Arénában sorrendben Kamerun, Svédország és Japán ellen lép pályára a kvartettben megszerezhető két ötkarikás kvóta egyikéért.

A távol-keleti ország csapataival két, egyaránt sikertelen olimpiai selejtezőtornán is találkozott idén magyar válogatott: a női kosárlabdázók február 9-én Sopronban 81–75-re győztek ugyan, ám végül nem tudták megszerezni az ötkarikás indulási jogot.

Egy nappal később a férfi jégkorongozók Budapesten 2–1-re kaptak ki Japán legjobbjaitól, így elvileg nem jutottak tovább kvalifikációs csoportjukból, majd a fehéroroszok kizárása miatt mégis folytathajták az ötkarikás kvalifikációt. Arra a kérdésre, hogy lesz-e ezúttal a harmadik a magyar igazság, Golovin Vlagyimir az MTI-nek azt mondta: „Igen, megverjük Japánt és továbbjutunk.”

A múlt heti két Euro Cup-mérkőzés tanulságaként a beállójáték kapcsán azt vonta le a szövetségi kapitány, hogy hullámzó a teljesítmény a poszton. Külön videóztak a játékosaival, megbeszélték, mi lesz a feladat a következő ellenfelekkel szemben, különösen a – beálló elleni védekezésre az öt-egyes védekezési formációval nagy hangsúlyt fektető – japánok ellen.

A mosonmagyaróvári Albek Anna panaszmentes az orrtörése után, hétfőn még kontakt nélkül bár, de részt vett a labdás edzésen.

Albek elmondta: a tréningeken már semmiféle probléma vagy fájdalom nem jelentkezett, így nagyon bizakodó.

„Ha rajtam múlik, játszani fogok, nagyon szeretnék ott lenni a pályán” – szögezte le.

A selejtezős ellenfelek közül a Motherson-MKC jobbátlövője a tavalyi világbajnokságon a svédeknek öt, a kameruniaknak négy gólt lőtt, utóbbi találkozót ráadásul sikerrel is vették, a svédekkel pedig meglátása alapján egész jó meccset tudtak játszani: „Most is azon leszünk, hogy a legjobbunkat tegyük oda a pályára, hogy a világbajnokságon a svédek elleni jó félórát ötven percre vagy akár az egész meccsre ki tudjuk nyújtani.”

Mint elmondta, ő a hazai pályát semmiképp nem nyomásként éli meg: „Bizonyosan plusz erő lesz nekünk, reményeink szerint nagyszámú szurkolótábor érkezik majd. Mindhárom találkozón van esélyünk, meccsről meccsre fogunk haladni. Mindenképpen ott szeretnénk lenni az olimpián. Mindenki tudja, mekkora a tét, oda fogjuk tenni magunkat, mivel néhány játékosnak ez már nem fog megadatni: minden ezen áll vagy bukik.”

A program

Csütörtök, 15.30 óra: Magyarország–Kamerun. 18 óra: Svédország–Japán. Péntek, 18 óra: Svédország–Magyarország. 20.30 óra: Japán–Kamerun. Vasárnap, 16.45 óra: Kamerun–Svédország. 19.15 óra: Magyarország–Japán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában