Női vízilabda

2024.03.02. 21:04

Ob I – Talpra állt a szerdai sokkból az UNI Győr-GYVSE

Az UNI Győr-GVYSE 8–8-nál a vezetésért is támadott, de végül 11–8-ra kikapott a III. ker. TVE vendégeként a női vízilabda ob I-ben.

Kisalföld.hu

Fotó: Júlia Hajszán

III. Ker. TVE–UNI Győr-GYVSE 11–8 (3–0, 1–1, 4–4, 3–3)

Budapest, ob I-es női mérkőzés. V.: Kendeházi, Bors.

III. Ker. TVE: Poor – Brezovszki 3, Keresztes, Török D. 1, Kiss P., Ráski 1, Zöld, Huszti D. 1, Rajna 1, Hajdú 2, Gyöngyössy 2, Gresó. Edző: Lukács Dénes.

UNI Győr: Szombathelyi – Rádli 1, Kenderes 1, Finta Zs., Molnár D., Finta K., Párkányi, Petik 2, Kiss A., Hetzl 3, Szedlák 1, Dróth, Drávucz, Szabó I. Edző: Hargitai Attila.

 

Az első negyedben még nem nagyon tudta felvenni a mérkőzés ritmusát a vendégcsapat, a hazaiak két perc alatt két gólt lőttek. A folytatásban kezdett összeállni a védekezés, a negyed vége előtt két másodperccel azonban bekapott még egy gólt a győri csapat. A második szakaszban három perc után a győriek találtak be, a hazaiak csak az utolsó percben voltak eredményesek, így maradt a háromgólos különbség. A harmadik nyolc percben előbb felzárkózott 4–3-ra az UNI Győr-GYVSE, de most a hazaiak rendezték a sorokat, és 8–4-re elléptek. Hetzl szépített a zárófelvonás előtt. Ebben felcsillant a bravúr lehetősége is, hiszen 8–8-nál utolérték ellenfelünket a látogatók, de az üldözésben kicsit „elfogytak”, a végjátékot idegekkel és erővel is kicsit jobban bírták a házigazdák, így végül ők győztek, de a szerdai bajnokihoz képest sokkal szebb arcát mutatta a győri együttes, mely kedden 19 órakor az FTC-t fogadja az Aqua Sportközpontban.

Hargitai Attila: – A mérkőzés elején ajándékoztunk pár könnyű gólt ellenfelünknek, míg támadásban kihagytuk a helyzeteinket, így egy három-nullás első negyeddel kezdtünk. Ekkor sikerült a védekezésünkön javítanunk, aminek köszönhetően a támadásaink is pontosabbak lettek. Nyolc-nyolcnál volt labdánk a vezetés átvételéhez, itt talán kapkodtunk, vagy túlizgultuk a dolgot, így a rutinos hazai csapat le tudta zárni a mérkőzést. Nagyon büszke vagyok a lányokra, szeretném, ha ez a hajtás, küzdés megmaradna. Dolgozunk tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában