Női kosárlabda

2024.03.16. 19:23

Magyar Kupa – A Sopron Basket a győri négyes döntő első finalistája – XXL-galéria

A címvédő Sopron Basket hat ponttal legyőzte a Vasast a győri női kosárlabda Magyar Kupa elődöntőjében, így készülődhet a vasárnap 19.45 órakor kezdődő fináléra, ahol a SERCO UNI Győr–DVTK párharc győztese vár rá.

Kisalföld.hu

Papp Klaudiáék (sárgában) nagy küzdelemben verték a Vasast.

Fotó: Nagy Gábor

Sopron Basket–Vasas 73–67 (22–24, 22–16, 14–9, 15–18)

Győr, egyetemi csarnok, Killik László női Magyar Kupa, elődöntő, 1000 néző. V.: Cziffra, Söjtöry, Gruber.

Sopron: PAPP 13, BÖRÖNDY 12/3, BROOKS 29/6, VARGA A. 11/3, Sitku 8. Cs.: Toman D., Jevtovic. Edző: Gáspár Dávid.

Vasas: TAYLOR 16/6, ALLEN 13/3, Tóth O. 10/6, Jáhni 2, BUDÁCSIK 15. Cs.: Szerencsés 4, Madár E. 5, Salamon 2, Boros, Madár K. Edző: Milos Pavlovic.

 

Az elődöntőbe nagy meglepetésre bejutott Vasas alighanem úgy gondolta, ha már itt van, nem elégszik meg ezzel, a címvédő ellen is nagyon jól kezdett. Az első negyedben pár percet leszámítva szinte végig ők voltak előnyben, a zöld-sárgák kapaszkodtak, ami arra volt elég, hogy mindössze két pont legyen a különbség. A második szakaszban sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd 34–28-ra ellépett a Vasas, de 36–36-nél már utolérte ellenfelét a Sopron, mely 42–40-nél vezetett újra, és végül négypontos előnnyel mehetett a nagyszünetre (44–40).

A második félidőt egy kicsit megnyomta a soproni gárda, mely állandóra kiépített egy 8–10 pontos különbséget, és ezt egészen jól menedzselte a meccs végéig. A negyedik negyed hajrájában aztán néhány jól elhelyezett triplával feljött 63–60-ra a Vasas, Gáspár Dávid időkérése után faultkényszerben voltak a fővárosiak, Brookséknak viszont nem remegett meg a kezük a vonalnál, így végül ha a vártnál nagyobb küzdelemben is, de bejutott a döntőbe a címvédő Sopron Basket, mely egyébként ezen a találkozón nevezte Fegyverneky Zsófiát, pályára azonban nem lépett, ahogyan Beatrice Mompremier sem. Yvonne Turner a keretben sem volt.

Nyilatkozat

Gáspár Dávid: – A Vasas igazolta, hogy megérdemelten jutott az elődöntőbe, nagyon jól játszott, alaposan megnehezítette a dolgunkat. Ugyanakkor csapatomat is dicséret illeti, mert hatalmasat küzdött, és a nehézségek ellenére ismét ott van a fináléban. Ebben nagyon sok munkája van a stábnak, a szurkolóink pedig ismét hatodik embernek bizonyultak, szinte bekiabáltak bennünket a fináléba. Most várjuk az ellenfelet és készülünk a holnapra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában