Gólzáporos edzőmeccs

2024.02.08. 10:40

Mesternégyessel nyitott az ETO női futballcsapatának új amerikai csatára, Kennedy White

A tavaszi szezonra készülő győriek szerdán a szlovák élvonalbeli bajnokságban ötödik helyezett Spartak Trnava ellen játszottak gólzáporos edzőmérkőzést, melyen az ETO nemrég leigazolt amerikai csatára, Kennedy White négy gólt szerzett.

ETO FC Győr–Spartak Trnava 9–0 (2–0)
ETO FC: Borók – Szabova, Nagy F., Frajtovic, Öreg, Zágonyi, Süle, Horváthova, Savanya, Vachter, White. Csere: Spilenberg, Nagy Sz., Sali, Ladhani, Kern, Petrovics, Rajkovics. Edző: Dörnyei Balázs.
Gsz.: White (4), Ladhani (2), Nagy F., Rajkovics, Vachter.
A győriek közül sérülés miatt, ezúttal nem léphetett pályára, Krizsanova, Kovács L., Kocsán és Vida sem.
Az ETO honlapjának beszámolója szerint nagy hazai fölénnyel és helyzetekkel indult a találkozó, melynek jeleként Horváthova közelről a kapufát találta telibe. Az ETO fölénye a 20. percben érett góllá, amikor Savanya jobboldali szögletét White fejelte a kapuba. 1-0. Az ETO  sorozatban vezette a támadásokat, de az újabb találatra a 40. percig kellett várni. A forgatókönyv hasonló volt az első gólhoz, Savanya szögletét White fejelte a kapuba. 2-0. Fordulás után beindult a "gólgyártás", a 47. percben egy baloldali beadás után White jobbal levette a labdát, ballal pedig a kapuba helyezett 10 méterről. 3-0. Az 50. percben White megszerezte negyedik győri gólját is, egy baloldali beadást követően talált a kapuba. 4-0. Az 54. percben egy szöglet után Nagy F. szép mozdulattal, felfordulatból talált a Trnava kapujába. 5-0. Itt még nem volt vége a győri gólparádénak, az 58. percben Ladhani remek szóló után 17 méterről talált a jobb alsó sarokba. 6-0. A 67. percben a vendég védelem megingását Vachter használta ki. 7-0. A 72. percben egy visszagurítást követően Ladhani bombázott a léc alá. 8-0. Tíz perccel a vége előtt Kern beadását a hosszú oldalon érkező Rajkovics fejelte a hálóba. 9-0.

Győrbe igazolt az amerikai center.

A labdarúgó Egyesült Államokbeli csapatának honlapja szerint a michigani származású Kennedy White meghatározó játékosa volt hazája egyetemi bajnokságában szereplő Mississippi State Bulldogsnak. A 24 éves támadó felkerült a Herman Trophy (az év legjobb főiskolás labdarúgóinak) listájára is. White a tavalyi szezonban 12 gólt szerzett és két gólpasszt adott, amivel kiérdemelte az év támadójátékosa díjat.  
A honlap szerint az amerikai center győri szerződése óriási lépés a labdarúgó karrierjében. Az oldal kiemeli: az ETO a magyar futballban gazdag múlttal rendelkező, tekintélyes klub, s nagy hasznot húzhat White kivételes tehetségéből.  

Kennedy White


A győri csapat felkészülése szombaton folytatódik, amikor az Austria Wien vendégeként lépnek pályára Süléék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában