Torna-vk

2024.02.20. 11:17

Két győri tornász már Cottbusban készül

Már Cottbusban vannak a VK-sorozaton induló férfi tornászok. A csapat csaknem egynapos utazás után érkezett meg tegnap Németországba. Ma már edzésen vesznek részt. Az olimpiai selejtező világkupa menetrendje megegyezik a kairói állomáséval: szerdán pódiumedzés, csütörtökön és pénteken selejtezők lesznek, szombaton és vasárnap pedig a finálékat bonyolítják le.

A magyarok közül két három szeres van, hiszen Balázs Krisztián korláton, nyújtón és lólengésben indul, míg Tomcsányi Benedek talajon, lólengésben és korláton érdekelt. Molnár Botond ugráson és talajon, Vecsernyés Dávid pedig nyújtón várja a szólítást.

A tornászokkal tartó Nagy Zoltán edző elmondta, ezen a sorozaton erős mezőny indult. „Volt egy elképzelésünk, hogy milyen VK-mezőny lesz, de amit kaptunk, az minden várakozásunkat felülmúlta. A kvótaszerző versenyben Balázs Krisztián nyújtón és korláton, Vecsernyés nyújtón van versenyben. Mindkét szeren vannak olyan versenyzők, akiknek már van indulási joguk, így ők kiesnek a rendszerből.” – tette hozzá Nagy Zoltán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában