Női kosárlabda

2024.02.05. 12:05

Hepp-kupa – Bronzérmes lett a Sportdarázs-SMAFC

Harmadik helyen zárt a női Hepp-kupában a soproni csapat.

Kisalföld.hu

A bronzérmes soproni csapat.

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

DVTK U23–Sportdarázs-SMAFC 57–49 (15–19, 15–12, 13–10, 14–8)

Budapest, női Hepp-kupa elődöntő. V.: Téczely, Borgula, Fodor.

Sportdarázs: Gombkötő 5/3, Kókai 7, Toman D. 2, Bakó 11/3, JEVTOVICS 7. Cs.: Szikszai, Völgyi 4, Sinka-Pálinkás 3/3, Tatosová, ZAJA 10, Janzsó. Edző: Szrdjan Radulovics.

A diósgyőriek kezdtek valamivel jobban, majd a nyitónegyed derekán egy 11–0-t "repesztett" egységes csapatmunkával a Sportdarázs. Erre jött válaszul egy 5–0-ás diósgyőri részhajrá, a negyed végén 4 ponttal vezettek a soproniak. A második etap elején 7 ponttal megugrott a Sportdarázs, ám három triplára építve egy 13–0-ás rohamot bemutatva a szakasz közepén fordítottak a diósgyőri fiatalok. A kontra egy 7–0-ás soproni futás volt, a fordulatos félidő végén egy ponttal a Sportdarázs állt nyerésre. A második félidőt 11–3-mal indították a diósgyőri fiatalok, majd a szakasz közepén "befagyott az eredményjelző", percekig nem született kosár. A holtpontról a soproniak mozdultak el, akik a záróetap előtt két pontra felzárkóztak. Egyre elkeseredettebb volt a küzdelem, a negyedik negyed első négy percét 2–2-vel hozták le a felek, majd a szakasz közepén a miskolciak egy 9–0-val tíz pont fölé növelve előnyüket eldöntötték a csatát a maguk javára.

Szrdjan Radulovics: – Nehéz mérkőzés volt. Nagyon szerettünk volna győzni, küzdöttünk is érte, de támadásban rossz napot fogtunk ki. Talán a nagy nyomás okozta, mely normális egy ilyen fiatal csapatnál. Sajnálom, hogy nem jutottunk be a döntőbe, de büszke vagyok a lányokra

Sportdarázs-SMAFC–NKA Universitas PEAC II 61–50 (16–13, 18–6, 16–11, 11–20)

Budapest, női Hepp-kupa, a 3. helyért. V.: Gruber, Fülöp, dr. Szűcs.

Sportdarázs: Gombkötő. Kókai 6, TOMAN D. 12/3, BAKÓ 9/3, JEVTOVICS 18/3. Cs.: Völgyi, ZAJA 11, Sinka-Pálinkás 2, Janzsó 2, Tátosová 1, Szomszéd. Edző: Szrdjan Radulovics.

Másfél perc alatt összeszedett négy személyit a soproni együttes, ám ennek ellenére elsősorban a Bakó–Jevtovics center kettős révén jobban kezdett. mint a pécsi csapat. A nyitószakasz dudaszós pécsi triplával, de még így is hárompontos soproni vezetéssel zárult. A második etap elején három percig nem esett kosár, majd Toman D. vezérletével növelte előnyét a félidő hajrájára "felpörgő" soproni együttes, amely megnyugtató, 15 pontos előnnyel térhetett pihenőre. Térfélcsere után rátett még egy lapáttal, 20 pontosra növelte a különbséget a Sportdarázs, amely a záróetap derekáig tartotta megnyugtató előnyét. Ekkor a szívós pécsiek egy 7–0-ás rohammal a tízpontos lélektani hátrány közelébe küzdötték vissza magukat, de ezzel ellőtték puskaporukat, így soproni siker született. 

Szrdjan Radulovics: – Támadásban jobban, pontosabban és egyértelműen jóval kevésbé idegesen, görcsösen játszottunk, mint az elődöntőben.  Fiatal csapatunknak a játékosok fejlődéséhez sok olyan mérkőzésre van szüksége, amelyen nyomás alatt kell játszani, és erre nagyon jó volt ez a négyes döntő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában