Női kézilabda

2024.02.17. 19:53

Bajnokok Ligája – Hazai döntetlennel zárta a csoportkört a Győri Audi ETO KC – galéria

Másfél perccel a vége előtt 32–30-ra a Győri Audi ETO KC a francia Brest Bretagne ellen. A Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulója mégis döntetlennel zárult.

Szabó Gábor

Kézilabda Bajnokok Ligája: Győri Audi ETO KC–Brest Bretagne 32–32 (18–18)

Bajnokok Ligája
Nem bírt egymással a két csapat a Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulójában.
Fotó: Nagy Gábor

Győr, Audi-aréna, női Bajnokok Ligája-mérkőzés, 4511 néző. V.: Metalari, Nikolovski (észak-macedónok).

Audi-ETO: Toft – GYŐRI-LUKÁCS 6, Haugsted 1, NZE MINKO 6, Brattset Dale 1, KRISTIANSEN 5/1, Szöllősi-Schatzl 2. Cs.: Duijndam (kapus), Oftedal 3, Blohm 4, De Paula, Hovden 4. Edző: Ulrik Kirkely.

Brest: Filter – Toublanc 3/2, MASLOVA 7, Carlson 2, FOPPA 6, BARBOSA 5, Lassource 3. Cs.: N’Diaye, Jarrige, Coatanea 1, Kouyaté 1, Dembélé 2, Faure 1. Edző: Pablo Morel.

Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2. Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

A győrieknél nem volt a sérült Gros és Rju, míg a kapusok közül Solberg maradt ki.

Nem fukarkodtak a gólokkal a csapatok a meccs elején, a 8. percben 5–5 volt az állás, pedig Toft pár védést már be is mutatott. A védekezés viszont egyik oldalon sem működött, más megközelítésből a támadók remekeltek (11. perc: 8–8). Rendre a győriek kerültek előnybe a meccs első negyedében, a Brest azonban mindig tudott egyenlíteni (14. perc: 10–10). A forgatókönyv a folytatásban is maradt, de 12–12-nél fordult a kocka, a franciák két góllal elléptek (12–14). A csapatok továbbra sem álltak le a gólok termelésével, a 21. percben 17–15 volt a vendégek javára. A játékrész hajrájában be-becsúszott egy-két hiba a csapatok játékába, illetve Toft is fogott pár ziccert, vezetni azonban nem tudtak a győriek. A 27. percben sikerült egyenlíteniük a zöld-fehéreknek, de Barbosa hamar visszavette a vezetést a vendégeknek (17–18). Az első harminc perc 18–18-as döntetlennel zárult.

Kristiansen szerezte a második játékrész első gólját, így hosszú idő után vezetett ismét az ETO, majd Toft védett bravúrral. A félidő elején megint nagy sebességet diktált az ETO, ennek is köszönhetően ellépett három góllal (37. perc: 23–20). Nem sokkal később már négy gól volt a differencia (41. perc: 25–21). Pablo Morel ki is kérte idejét. Sok minden nem változott, állandósult a 3–4 gól a két csapat között. Az utolsó tíz perc 28–24-ről kezdődött. Két góllal kapaszkodott a Brest (28–26), majd emberelőnybe kerültek a zöld-fehérek, de újabb gólt a franciák dobtak. Időt is kért Ulrik Kirkely. Gólra gól volt a válasz, így maradt a győri előny, de Maslova az 57. perc végén egyenlített (30–30). Az izgalmas végjátékban 31–30-nál előbb kiállították Nze Minkót, majd Maslova lőtt kapufát. Hovden gólja úgy tűnt, mindent eldöntött, de a legvégén De Paula kezéből könnyedén kivették a labdát, Foppa pedig góllal fejezte be az akciót, így zsinórban harmadik BL-meccsén nem tudott győzni az Audi-ETO, de a csoportot így is megnyerte.

Bajnokok Ligája – Nyilatkozatok

Ulrik Kirkely: – Nagyon jó meccs volt. Főleg az első félidőben hihetetlen volt a tempó. A nagy rohanásban kevesebb energiát fordított a két csapat a védekezésre. A második harminc percben jobban működött a védekezés, tudtuk kontrollálni az ellenfél támadójátékot. Voltak nehéz periódusok, és sajnos a legvégén nem tudtuk megnyerni a meccset, emiatt van bennünk egy kis csalódottság.

Pablo Morel: – Büszke vagyok a csapatra, nagyot küzdöttünk. A játékunkkal teljes mértékben elégedett vagyok, ez a döntetlen számunkra győzelemmel ér fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában