Női kézilabda

2024.01.15. 17:42

Csőd közelébe került a Győri Audi ETO KC egyik legnagyobb riválisa

A túlélésért küzd a Vipers, a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes norvég női kézilabdacsapat játékosai is lépéseket tettek, hogy pénzt gyűjtsenek a klub számára.

Kisalföld.hu

Az egykori győri klasszis, Katrine Lunde is próbált telefonon pénzt szerezni a klubnak.

Fotó: Beate Oma Dahle

– Kritikus a helyzet – mondta Benedicte Løyland, a Vipers ügyvezetője a norvég TV2-nek. A helyzetről a daniasport.hu számolt be.

A kristiansandi klubnak mielőbb pénzre van szüksége, hogy elkerülje a csődöt még a szezon vége előtt.

– Nem tudok konkrét összeget mondani, de nagyon sokról van szó – árulta el Løyland.

A Vipers játékosai hétfőn négy órán keresztül telefonon hívogatták a vállalkozásokat, hogy pénzt kérjenek. Az esetről először a Fædrelandsvennen (fvn.no) számolt be.

– Ez kemény dolog. Nem elsősorban magamra gondolok, hanem arra, mit jelent ez a városnak és a gyerekeknek. Ezek sokkal fontosabb, mint egy ember. Természetesen én is érzem. Összeszorul a torkom, és könnyek szöknek a szemembe" – ezt már a Vipers kapusa, Katrine Lunde mondta a Fædrelandsvennen című lapnak.

A TV2-n Løyland 2023-at nehéz évnek írja le: – Hatalmas mértékben megnövekedtek az utazási költségeink. A norvég korona nem éppen erős, és sok kiadásunk van euróban. Ez olyasmi, amivel egyszerűen meg kell birkózni, ha az ember a Bajnokok Ligájában játszik. Az üzleti életben is nehéz idők járnak, sajnos néhány partnerünk csődbe ment. Több dolog együttesen okozta azt, hogy nehéz helyzetbe kerültünk.

A Vipers főnöke szerint a klub "a lehető legtöbb lépést megtette" a költségek csökkentése érdekében.

– Azon dolgozunk, hogy a partnerekkel együtt keressünk néhány megoldást, és párbeszédet folytatunk Kristiansand önkormányzatával. Dolgozunk, hogy megpróbáljuk biztosítani a továbblépést – tette hozzá Løyland, de a Fædrelansvennen című lapnak nem kívánt arra válaszolni, hogy a klubnál vannak-e fizetéscsökkentések.

Az viszont tény, 5 millió norvég koronával (nagyjából 165 millió forint) csökkentették a költségvetést.

– Tettünk néhány lépést, miközben továbbra is jó Bajnokok Ligája-csapat vagyunk. Úgy gondolom, ezt a feladatot teljesítettük. Most már a szezon hátralévő részének megmentéséért küzdünk – fogalmazott Løyland, akivel az alábbi párbeszédet folytatta le a TV2

– Ez a túlélésről szól?

– Igen, arról.

– Mikor esedékesek a számlák?

– Jelenleg nincsenek kifizetetlen számláink. Ebben jók voltunk. Ezután is így lesz.

Løyland dicséri a Vipers stábját azért, ahogyan reagáltak a klub anyagi helyzetére.

– Maguk a játékosok voltak azok, akik kezdeményezték a döntést, ami óriási. Melyik világbajnok ült volna le és telefonálta volna körbe a vállalkozásokat, hogy tudnának-e támogatni bennünket? Ez hihetetlen. Nem tudom eléggé dicsérni őket. Az egy dolog, hogy a Vipers háromszoros Bajnokok Ligája-győztes és a világ legjobb női kézilabdacsapata a pályán, de azon kívül is átkozottul jók vagyunk… – mondta végezetül Benedicte Løyland.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában