Hétvégén győri derbi

2023.12.07. 12:57

Újra gólt lőne az ETO-nak a gyirmóti támadó

Vasárnap győri derbit rendeznek az NB II előre hozott első tavaszi fordulójában, az élvonalbeli feljutásért nagyszerűen küzdő ETO FC az egyre jobb formába lendülő Gyirmótot fogadja.

Szeitz Tibor

Soltészék (sárgában) fájó vereséget szenvedtek nyáron az ETO-tól.

Fotó: Csapó Balázs

A két csapat júniusi találkozója öt gólt hozott, a vendég zöld-fehérek már az első félidőben kétgólos előnyt harcoltak ki, és a szünet után nem sokkal még növelni is tudták az előnyüket. A kék-sárgák azonban Soltész Dominik remek egyéni akcióját, majd Adamcsek Máté parádés szabadrúgásgólját követően szorossá tették a hajrát, ám az egyenlítésre már nem futotta az erejükből. 

A formákat tekintve ezúttal is izgalmas rangadóval számolhatnak a szurkolók és persze a főszereplők. Utóbbiak közül Soltész Dominik, a gyirmótiak támadója szerint van miért visszavágni. 

„Egyértelmű célunk, hogy javítsunk, s most legyőzzük az ETO-t. Egyrészt a szurkolóinknak, de magunknak is szeretnénk bizonyítani, hogy képesek vagyunk erre. Sajnos az idény első meccsén alulmaradtunk, azt gondolom, azért, mert az első félidőben átengedtük az irányítást az ellenfelünknek. A szünet után aztán már hiába játszottunk jól, nem sikerült még pontot sem szereznünk. Úgy érzem, tanultunk az akkori meccsből, s nem fogjuk elkövetni ugyanazt a hibát” – szögezte le Soltész, aki elismeri, ennél jobb szereplésben bizakodott a szezon előtt. 

„Nem lehetünk, s nyilván nem is vagyunk elégedettek a hetedik helyezéssel. Sajnos nem úgy sikerült a rajtunk, ahogy azt terveztük, de azt gondolom, most már helyrerázódott a csapatunk. Bízom benne, hogy ledolgozzuk a hátrányt, s ősszel újra az élmezőny csapatai között szerepel majd a Gyirmót.” 

Visszatérve a vasárnapi derbire, a Marcal-partiak támadója szeretne ismét a kapuba találni. 

„Nyáron sikerült gólt lőnöm az ETO-nak, s nagyon remélem, a győri stadionban is betalálok. Sőt, ha már a góloknál tartunk, nagyon szeretném, ha épp az én találatom döntene, jó lenne egy győztes gólt szerezni. Persze akkor sem lennék nagyon szomorú, ha ez nem jönne össze, de mi nyernénk ezt a szerintem mindkét együttes számára nagyon fontos találkozót.” 

A Honvédban nevelkedő Soltésznak ez egyébként a második idénye Gyirmóton, 2022-ben Debrecenből érkezett a kék-sárgákhoz, ahol az előző bajnokságban 12 találatig jutott. A mostani kiírásban eddig öt gól fűződik a nevéhez. 

„Nagyon jól érzem magam Gyirmóton, ami, úgy vélem, az eredményességemen is meglátszik. Szeretem a csapatot, a várost, jó döntést hoztam, amikor elfogadtam a gyirmóti ajánlatot. Ki merem jelenteni, boldog vagyok. S ha egy futballista jól érzi magát, boldog, az szerintem a pályán is meglátszik.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában