Úszás

2023.12.06. 09:56

A győri Jakabos Zsuzsanna és Szabó Szebasztián is továbbjutott

Négy magyar versenyző – köztük az UNI Győri Úszó SE két kiválósága, Jakabos Zsuzsanna és Szabó Szebasztián – jutott tovább a Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság szerdai előfutamaiból.

Kisalföld.hu

Jakabos Zsuzsanna simán jutott tovább az előfutamból 200 méter pillangón.

Fotó: Kovács Tamás

Férfi 50 méter gyorson hét előfutamot is rendeztek, Szabó Szebasztián címvédőként várta a kiemelt futamot, a győriek kiválósága takarékos üzemmódban – nagyjából fél másodperccel volt lassabb, mint kedden a váltó első embereként – 21,32 másodperccel a kilencedik helyen került az elődöntőbe.

"Azért most egy kicsit tartalékoltam, csak az számított, hogy továbbjussak, ha ezt nem csinálnám meg, nem is lenne itt a helyem. Jól sikerült, egyáltalán nem izgultam, próbáltam lazább lenni, hiszen délután a maximumot kell nyújtani. Az már olyan lesz, mintha a döntőben úsznék" – mondta a 27 éves versenyző.

Jakabos Zsuzsanna azt követően, hogy kedden negyedik lett 400 méter vegyesen, egy másik embert próbáló számban, 200 méter pillangón ugrott medencébe és 2:10.47 perces idővel a 12. helyen továbbjutott.

"Idén ugye először úsztam ezt a számot, de nem emlékeztem rá, hogy ilyen rossz. Sajnos a huszonötös medence állandóan megtöri a tempóimat a folyamatos fordulással, nem éreztem magamban azt a gyorsaságot, ami ehhez kell, ez itt szinte egy sprintszám" – fogalmazott a 34 évével a női mezőny korelnöke.

Női 200 méter háton Szabó-Feltóthy Eszter két évvel ezelőtt Kazanyban negyedikként zárt ebben a számban, most 2:07.02 perces idővel – ami nem sokkal marad el a 2021-es előfutamban elért teljesítményétől – a 11. helyen jutott tovább. A 17 esztendős Molnár Dóra tavaly nagymedencében éppen itt nyert három aranyérmet a junior Európa-bajnokságon, egyéni csúcsától (2:05.56) nem sokkal elmaradva, 2:06.31-es idővel hetedikként lépett tovább.

Ugrai Panna 100 méter vegyesen nem tudta megközelíteni a debreceni ob-n úszott egyéni csúcsát (1:00.19) és 1:01.62-vel a 20. lett.

Férfi 50 méter gyorson Jászó Ádám egyéni legjobbját (21.96) igencsak megjavítva, 21.77-es idővel a 24., míg Nell Olivér 22.02-vel a 31. lett.

Az esti program magyar idő szerint 17.00 órakor kezdődik, a versenyt az M4 Sport élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában