Labdarúgás

2023.11.01. 20:16

Szünet utáni gólpárbajban bukott el a Gyirmót a Vasas ellen a Magyar Kupában

Az utolsó öt percben dőlt el a csata a két másodosztályú csapat között.

Kisalföld.hu

Akárcsak szeptemberben az NB II-ben, ezúttal is nagy csatát hozott a Gyirmót FC Győr és a Vasas találkozója, ahol újra a győri gárda húzta a rövidebbet a végén. Fotó: MW-archívum

Fotó: Török Attila

MOL Magyar Kupa 4. forduló

Vasas FC - Gyirmót FC Győr 3-1 (0–0)

Illovszky Rudolf Stadion: 1090 néző.

Játékvezető: Káprály Mihály (Tóth II Vencel, Vígh-Tarsonyi Gergő)

Vasas: Jova L. – Szivacski, Otigba (Baráth 69), Pávkovics, Deutch – Szilágyi Sz. (Radó sz), Ulbrich – Hinora, Holander (Novothny 73), Vida M. (Berecz 69) – Zimonyi (Hidi M. 69)

Vezetőedző: Desits Szilárd

Gyirmót: Hársfalvi – Lányi B. (Hudák 80), Szegi, Csörgő, Helembai – Kovács M. (Szőke 70), Kovács D. – Takács R. (Soltész 60) , Madarász., Kicsun (Medgyes 60) – Pethő (Adamcsek 70)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Gólszerző: Zimonyi (1-0) a 52., Pethő (11-esből, 1-1) az 57., Berecz (2-1) a 86, Novothny (3-1) a 88. percben.

52. perc: A jobb oldalon felfutó Holender az alapvonal közeléből pontosan játszott vissza az érkező Zimonyi elé, aki 7 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtt. 1-0.

57.p. Madarász remek labdával próbálta kiugratni Kicsunt a bal oldalon, akit Szivacski buktatott, a megítélt büntetőből Pethő higgadtan, jobbal a bal alsó sarokba helyezett. 1-1.

86.p. Jova L. induló hazai kontrából Radó iramodhatott meg a jobb oldalon az alapvonal közeléből pontosan centerezett az érkező Berecz Zs. elé, aki 10 m-ről jobbal a kapu bal oldalába lőtt. 2-1.

88.p. Hinora tört előre a bal szélen szép cselekkel, amikor Hudák buktatta őt, a büntetőből Novothny jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. 3-1.

"Fővárosi rangadóra szólított minket a sorsolás, hiszen a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában a Vasas Fáy utcai impozáns Illovszky Rudolf stadionjában kellett meccselnünk a továbbjutásért. A közelmúltban, szeptember 24-én ugyanitt játszott egymással a két gárda a Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozatában, akkor Novothny Soma és Hidi M. Sándor góljával a hazaiak itthon tudták tartani a bajnoki pontokat.

Leendő ellenfelünk szintén az előző körben kapcsolódott be a kupába, és a Pest Vármegyei első osztályú Dunaharaszti vendégeként, bő egyórai játék után Radó András góljával harcolta ki a továbbjutást.

Csapatunknak a távoli, Békés Vármegyei Körösladányban hosszabbításos gól nélküli mérkőzés után büntetőkkel sikerült tovább lépnie.

Szegi eladott labdája után Holender kapura törése, majd Hinora szabadrúgása jelentette az első veszélyt kapunkra. A hazaiak kezdték jobban a találkozót,hiszen ezek után Holender, Hinora és Zimonyi előtt is nyílt lehetőség a kapuba találni, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, míg a másik oldalon Kicsun lövésénél kellett. A játékrész utolsó öt perce az addigi legnagyobb helyzettel kezdődött, amikor ismét Zimonyi lőtt középről, de Hársfalvi lábbal bravúrosan mentett.

A szünet után hamar gólra váltotta enyhe mezőnyfölényét a Vasas, amikor egy jobb oldali akció végén Zimonyi szerezte meg idénybeli harmadik találatát. A hazai előny azonban nem tartott sokáig, ugyanis egy szemfülesen bal oldali akció végén megítélt büntetőből Pethő Bence egalizált. A találkozó záró szakaszában Berecz és Novothny révén az angyalföldiek értékesítették kettő adódó helyzetüket.

Visszafogott tempóban kezdődött a találkozó, de az első félórában főleg a hazaiak birtokolták többet a labdát, s ez kisebb helyzetekkel párosult, a játékot azonban sajnos nem a gólok és a helyzetek, hanem csak a sárga lapok színesítették.

A második játékrész gyors gólváltással kezdődött, ami után mindkét csapat vezetőedzője sorozatosan cserélt, s ez a játék intenzitására is pozitívan hatott. Felpörögtek az események, a játékosok hamar átjátszották a középpályát, így gyorsabban értek a kapuk előterébe, ami több veszélyt és helyzetet is eredményezett. Ezekkel a hazaiak jobban sáfárkodtak, hiszen amikor már sokan a hosszabbításra készültek, akkor kettő kontrájuk végén is gólnak örülhettek, s a szünet után kialakult valódi kupameccsen ezzel eldöntötték a továbbjutás sorsát" - olvasható a győri kék-sárgák tudósításában.

Nyilatkozatok

Desits Szilárd: Az első félidőben eldönthettük volna a meccset, de a befejezések nem sikerültek. Szünet után egy-egy találat után csapatunk megmutatta igazi erejét, sikerült gólokkal zárni a mérkőzést, megérdemelten nyertünk és jutottunk tovább.

Tamási Zsolt: Az első félidőben nem játszott jól csapatunk, érthetetlen kapkodás jellemezte az első negyedórát, több technikai hiba után helyzetbe is kerülhettek a hazaiak. A félidő felénél stabilizálni tudtunk, reális volt ekkor a döntetlen állás. Szünet után vérbeli kupacsata kerekedett a meccsből, mindkét csapat győzelemre játszott, a cserék is ennek szóltak. A második találatnál nem etették meg egymást játékosaink, ami után a Vasas végig tudta vinni támadását, a harmadiknál azonban úgy érzem téves ítélet született, hiszen labdát talált védőnk. Van olyan találkozó, amikor az ilyen eseteket vissza lehet nézni, sajnos itt nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában