Magyar Kupa

2023.11.01. 17:20

Focibravúr a javából - A Mezőörs drámai meccsen ejtette ki a Kaposvárt a sorozatból - fotók

Vayerék újabb NB III-as csapatot búcsúztattak a sorozattól - tizenegyesekkel jutott a megye I-es Mezőörs a Magyar Kupa legjobb 16 együttese közé.

Szeitz Tibor

A mezőörsi csapat öröme érthető, hisz a legjobb 16 közé jutott a gárda a Magyar Kupában. Fotók: Nagy Gábor

Mezőörs–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (0–1, 1–1, 1–1), tizenegyesekkel 5–3

Mezőörs, 500 néző. V.: Gaál Á.

Mezőörs: Somogyi – Vadász, Vári, Debreceni, Böröczky – Tóth L., Szántó M. (Kreicz, 69.) – Nagy K. (Proceller, 57., Simigla, 119.), Végh T., Vayer – Venczel. Edző: Bohner Roland.

Kaposvár: Mikler – Ekker, Heil, Harsányi, Gál M. – Mazzonetto A. (Mayer M., 112.), Szederkényi – Horváth B. –Babinszky, Hampuk, Bíró (Pintér M., 81., Mazzonetto N., 106.). Edző: Horváth Rudolf.

Gsz.: Venczel (73.). ill. Szederkényi (10.).

10. p: Egy jobb oldali vendégszabadrúgást követően Harsányi fejelte vissza középre a labdát, amit a védőket megelőző Gál továbbított 5 méterről kapura, s bár Somogyi még bravúrral védte a közeli fejest, a kipattanó labdát a lendületből érkező Szederkényi pár lépésről a hálóba lőtte. 0–1.

73. p: Proceller szelidített meg egy előreívelést a jobb oldalon, majd az oldalvonal mellől Vadász adott középre,  s a kaputól 11 méterre nagyszerű ütemben felugró Venczel a hálóba fejelt. 1–1.

Komolyan vette a meccset és ellenfelét is a harmadosztályú Kaposvár, amely második helyzetéből a kapuba talált, s gyorsan vezetést szerzett. Előnyét magabiztosan őrizte is az NB III-as gárda, a kapura szinte teljesen veszélytelen hazaiakkal szemben. A szünet után sem változott sokat a játék képe, egészen a 60. percig. Ezután azonban sokkal élénkebb lett a mezőörsi alakulat, amely egy parádés támadás végén egyenlített a 73. percben.

A hosszabbítást határozottabban kezdte a Kaposvár, ám annak első és második félidejében is a Mezőörs állt közelebb a gólszerzéshez, de mivel nem született már több gól, jöhettek a tizenegyesek.

Ezeket sokkal jobban lőtték a hazaiak – Debreceni, Vári, Végh, Simigla és végül Vayer sem hibázott –, így kiváló szurkolótáborát megörvendeztetve, a klub történetének legjobb eredményét elérve, a Mezőörs jutott – teljesen megérdemelten – a kupa legjobb tizenhat csapata közé.

Bohner Roland: – Ismét fociünnepet varázsoltunk Mezőörsre, hiszen a jó erőkből álló Kaposvárt sikerült legyőznünk, amiért elismerés illeti a csapatot, no és a szurkolótábort. Egy-egynél már éreztem, hogy mi lehetünk a továbbjutók, bíztam a tizenegyeseknél is a fiúkban, mivel tudtam, hogy nagyon jól lövik azokat.

A kaposvári edző, a volt ETO-játékos Horváth Rudolf ugyan köszönte a lehetőséget, de nem kívánt nyilatkozni a találkozó után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában