Női kézilabda

2023.11.08. 20:12

Laza edzőmeccsnek jó volt a Győri Audi ETO KC NEKA elleni bajnokija – galéria

Az első perctől kezdve a jóval esélyesebb győriek domináltak és végül 35–21-re győztek a női kézilabda NB I-ben.

Kisalföld.hu

Volt oka örülni Veronica Kristiansennek, hiszen csapata győzött, ő pedig jól és eredményesen játszott.

Fotó: Nagy Gábor

Audi-ETO–NEKA 35–21 (19–10)

Győr, Audi-aréna, NB I-es női mérkőzés, 1137 néző. V.: Asztalos, Szalay.

Audi-ETO: Duijndam – Győri-Lukács 4, Rju 2, Nze Minko 4, Brattset Dale 3, De Paula 3, Szöllősi-Schatzl 3. Cs.: Toft (kapus), Haugsted 1, KRISTIANSEN 6/2, Broch, Blohm 1, Oftedal 4, Hovden 3, Farkas J. 1. Edző: Ulrik Kirkely. 

NEKA: Csapó Kincső – Petruska 1, Lapos 3, Bató 3/3, Győri V. 1, Munteanu-Korodi 1, Wald 2. Cs.: Zaj (kapus), Molnár D. 2, Keceli-Mészáros 1, Pálmai 4, Matucza, Kriston, Miklós 2, Hengl 1/1, Berei. Edző: Bakó Botond.

Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4. Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

 

A győrieknél továbbra is hiányzott a szlovén balkezes átlövő, Ana Gros, aki kisebb sérüléséből gyógyul. A válogatottól visszatért Győri-Lukács Viktória viszont újra keretben volt, sőt, kezdett is. 

Jól kezdett a győri csapat, a 9. percben 6–1-es hazai vezetésnél a vendégek edzője, Bakó Botond úgy gondolta, ideje kicsit átbeszélni a dolgokat. A folytatásban két gyors gól jelezte, talán nem volt hiábavaló az időkérés, de ezzel hosszabb időre megint ellőtte összes puskaporát a NEKA. Az esélyes győriek újra magasabb sebességfokozatba kapcsolatk. Kristiansen beállt, szinte egyből gólt lőtt, és egy 4–0-ás sorozat után megint kikérte idejét a NEKA trénere (10–3). Sok minden nem változott a félidőből hátralévő időben. Az Audi-ETO fél, de talán negyed gőzzel játszva is magabiztosan kéziladázott, a szünet előtt nem sokkal a tízgólos differencia is kialakult, de a játékrész utolsó mozzanata a vendégeké volt egy gól formájában. Ami még érdekesség volt, az első harminc percben Linn Blohm a bal szélen kapott lehetőséget Ulrik Kirkely vezetőedzőtől.

 

A fordulást követően sem kellett a körmöket lerágni, a győriek könnyedén játszva is sima győzelmet arattak, így jól hangoltak a német Bietigheim  elleni két meccsre, illetve a BL-találkozók között játszandó FTC elleni népligeti rangadóra.

Ulrik Kirkely: – Többé-kevésbé elégedett vagyok az eredménnyel és a játékkal is. Úgy kezdtünk, ahogyan megbeszéltük, koncentráltak voltunk. Egy ilyen mérkőzésen mindig vannak olyan szakaszok, amikor kihagy a figyelem, de összességében támadásban és védekezésben is megvoltak a célok, amelyeket elértünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában