Jégkorong

2023.11.06. 12:00

Andersen Liga – Továbbra is hibátlan az UNI Győr ETO HC

Már az első harmadban megnyugtató előnyt szerzett az UNI Győr ETO HC az Andersen Liga-mérkőzésen, és végül simán le is győzte a Lehel HC-t.

Kisalföld.hu

A zöld mezes győriek maradtak veretlenek a rangadót követően.

Fotó: ETO HC/Dr. Németh-Csigai Krisztina

UNI Győr ETO HC–Lehel HC 7–3 (4–1, 1–2, 2–0)

Győr, Andersen Liga-mérkőzés, 149 néző. V.: Dorner, Máhr-Stumpf.

ETO HC: Kornakker – Majoross (2), Csölle 1, Lévai 2 (3), Sipák 2 (2), Koczkás 1. Cs.: Láday Á., Wenner, Almási, Csata (1), Madácsi 1 (1), Vojnits, Láday B. (1), Makovics, Kiss Á., Shadskii, Takács B., Horváth R., Róth (kapus). Edző: Odnoga Mátyás.

Gólszerzők: Csölle (9.), Lévai (11., 19.), Sipák Martin (15., 28.), Madácsi (41.), Koczkás (56.), ill. Mercurio (16.), Görbe (24.), Borbát (26.).

A Magyar Kupában már játszottak a győriek egy izgalmas párharcot a jászberényi Lehel HC csapatával, most pedig az Andersen Ligában is farkasszemet nézett egymással a meccs előtt veretlen két gárda.

Az első harmadban a játék elejétől érezni lehetett a győri fölényt, a hazaiak saját játékukat tudták a jégre vinni, aminek a gyümölcse a 9. percben érett be, Csölle Dániel eresztett meg egy szép távoli lövést. Alig másfél perccel később Lévai Norbert már két gólra növelte az előnyt, miután Sipák Martintól kapott gyönyörű gólpasszt. Öt perccel a szünet előtt az előző találat „ismétlését” láthatták a nézők, csak fordított szereposztásban: Lévai adott védhetetlen passzt Sipáknak. Húsz másodperccel később jött a „józanító” vendéggól is, ügyesen találták meg a jászberényiek a rést a pajzson, Mercurio pedig nem remegett meg a kapu előtt. De még nem volt vége a játékrésznek, emberelőnyös helyzetben Lévai tudott szép szólótámadást végigvinni, ezzel megnyugtató, háromgólos előnnyel mehettek a győriek a szünetre.

A vendégek érezhetően más tempóban álltak ki a második harmadban. Meg is lett az eredménye, Görbe lőhetett tisztán távolról, Kornakker tehetetlen volt. Nem sokkal később kettős emberhátrányba került az ETO, amit ki is használt a Lehel. . Két perccel később már a hazai közönség örülhetett egy újabb Sipák-találatnak.

A harmadik harmadban ismét sikerült az első játékrész magabiztos, domináns játékát hozniuk a győrieknek. Emberelőnyben kezdhették az utolsó etapot, Madácsi pedig nem kegyelmezett, rögtön az első percben ismét háromra növelte az előnyt. A Lévai-Sipák „duó” nagyon érezte a játékot, szinte minden győri gólban benne volt a kezük, öt perccel a vége előtt ismét gólpasszt jegyeztek, amit Koczkás Márk tudott szépen befejezni, ezzel beállítva a végeredményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában