Cselgáncs

2023.11.05. 18:53

A győri Sipőcz Richárd ötödik lett az Európa-bajnokságon

A +100 kilogrammos Sipőcz Richárd ötödik lett a Montpellier-ben zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

Kisalföld.hu

Sipőcz Richárd maratoni küzdelem után kikapott az Eb bronzmeccsén.

Fotó: Dömötör Csaba

A három World Tour-érmet gyűjtött, 22 éves magyar dzsúdósra – aki minden korosztályban legalább kétszeres Eb-győztes volt – az Eb bronzmeccsén az egy Grand Slam-bronznál tartó Valerij Endovickij várt, akivel 1/1-re állt a mérlege. A fején nagy kötéssel érkező orosz versenyző az ukrajnai háború miatt semleges színekben indult a kontinenstornán.

Harmadik csatájuk kimerítő és hősies küzdelmet hozott, Sipőcz – akinél a tréneri székben a legendás paksi mesteredző, Hangyási László ült – egy intést kapott a négyperces alapidőben, majd a hosszabbítás elején az ellenfelet is figyelmeztették. Ednovickijt a vérző feje miatt ápolni kellett, majd mindketten egyre lassabban keltek fel a tatamiról. Már alig álltak a lábukon, amikor tíz és fél percnél(!) a bíró lehúzásért harmadszor is megintette a magyar cselgáncsozót, ami már a leléptetését jelentette.

A győri Széchenyi Egyetem SE sportolója így ötödikként zárt, akárcsak korábban Pupp Réka (52 kg) és Özbas Szofi (63). A 11 tagú magyar küldöttség egyetlen érmét Tóth Krisztián (90) szerezte meg, aki harmadik lett Montpellier-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában